Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

19 august 2023 | Trupa Phoenix revine pentru a bucura cetățenii din Municipiul Sebeș: Concert urmat de vizionarea documentarului „Phoenix povestea”, în Parcul Tineretului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

19 august 2023 | Trupa Phoenix revine pentru a bucura cetățenii din Municipiul Sebeș: Concert urmat de vizionarea documentarului „Phoenix povestea”, în Parcul Tineretului

Sâmbătă, 19 august 2023, în jurul orei 20.00, publicul din Sebeș va avea parte de o întâlnire inedită cu trupa Phoenix, care va urca pe scena din Parcul Tineretului pentru un concert unic, dar și pentru a-și spune povestea prin intermediul documentarului realizat în anul 2022, care a cutreierat întreaga țară, dar a ajuns și la fanii din Europa.

Phoenix, cunoscută în Occident ca Transsylvania Phoenix, înființată în anul 1962, la Timișoara, este cea mai iubită formație românească de muzică rock, având mai multe generații de fani.

Phoenix a fost deschizătoare de drumuri în muzica adresată publicului larg în România celei de a doua jumătăți a secolului al XX-lea, membrii formației abordând numeroase subgenuri ale rock-ului. În anii 1970, efectele schimbărilor politice din țară asupra vieții culturale au dus la destrămarea multor formații de gen. Între cele care au continuat, prin adoptarea unui stil nou, Phoenix a avut una dintre cele mai neașteptate evoluții, dând naștere subgenului rock numit etno rock, inspirat din folclorul românesc autentic.

Filmul Phoenix – Povestea spune istoria trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani și transpune cinematografic, la aniversarea a șase decenii de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video. Regia este semnată de Cristian Radu Nema și Mimis Ravanis, care ne vor înlesni întâlnirea, prin intermediul peliculei, cu membrii emblematici ai trupei.

Concertul susținut de Phoenix face parte din programul festivalului verii – „Armonii în Sebeș”, o sărbătoare a orașului care va avea loc în perioada 18 – 21 august 2023.

Vă invităm cu mult drag ca în această vară să ne cunoaștem mai bine, să fim o comunitate unită și să aducem împreună „Armonii în Sebeș”!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia O firmă de specialitate cu sediul în Târgu Jiu a câștigat licitația organizată de Biblioteca Națională a României pentru paza Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia. Valoarea de atribuire a acordului cadru este de 852.055 lei pentru o perioadă de patru ani, în timp […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea