189 de amenzi, 3 permise reținute și un certificat de înmatriculare retras de polițiști, în cadrul acțiunii la nivel european TRUCK&BUS

189 de amenzi, 3 permise reținute și un certificat de înmatriculare retras de polițiști, în cadrul acțiunii la nivel european TRUCK&BUS

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 136 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 369 de autovehicule de transport marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat 189 de amenzi.

Activitatea de control s-a desfăşurat, pe parcursul a 7 zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

INFORMARE COVID-19

În perioada 10 – 16 februarie 2020, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Astfel, au fost verificate 369 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 162 de conducători de asemenea vehicule. Cele mai multe sancțiuni (155) au fost aplicate la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Trei conducători auto au fost amendați pentru nerespectarea timpilor de odihnă, conform OG 27 din 2007, iar 4 pentru nerespectarea prevederile H.G. 69 din 2012 privind transportul rutier.

De asemenea, poliţiştii au verificat 136 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate, 27 dintre şoferii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, pentru abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost reținute 3 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...