Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

18-19 septembrie: Alba Mall găzduiește cea de-a șaptea ediție a evenimentului “Energie din surse regenerabile – ALEA 2014”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Targul firmelor de exercitiu la Alba Mall003În perioada 18-19 septembrie 2014, Alba Mall va găzdui cea de-a șaptea ediție a evenimentului “Energie din surse regenerabile – ALEA 2014. Târg de echipamente și soluții complete”, organizat de către Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba. 

În acest an vor fi expuse biciclete electrice, instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile.

Vizitatorii au ocazia să viziteze și în acest an „Salonul Eco Inventica” la care va participa Iustin Capră, fostul colaborator al lui Henri Coandă și unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români. De asemenea va fi prezent și Corneliu Birtok Băneasa premiat la Geneva cu medalia de aur pentru invenția sa, un dispozitiv de transfer al aerului, prin care se reduce consumul de carburant cu 5%.

Și în acestă ediție se vor organiza în cadrul Târgului evenimentele deja consacrate și anume:

–          „Ora de inventică” care se va desfășura joi de la ora 11.30, va prilejui elevilor pasionați de tehnică de la câteva licee din Alba Iulia un foarte interesant schimb de idei cu inventatorii români prezenți în cadrul „Salonului Eco Inventica”.

–          Ecospectacolul grădinițelor care se va desfășura vineri de la ora 11.30; copiii din grădinițele din Alba Iulia vor susține o eco-serbare iar participanții vor fi recompensați de către sponsorii evenimentului cu multe premii.

–          Tombola târgului la care pot participa toți vizitatorii, va avea loc vineri la ora 16.30; în cadrul tombolei vor fi oferite premii importante din partea sponsorilor evenimentului.

Târgul are ca parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia, Agenția de Dezvoltare Regională ”Centru” , Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Alba  Mall. Sponsorii evenimentului sunt Ambient Alba Iulia, Ratioterm Alba Iulia, Sevco Instalații Alba Iulia, Electromagnetica București, Ecovolt Alba Iulia și Delphi Electric Alba Iulia.

Invităm la Târg pe toți cei interesați să afle informații complete în legătură cu sisteme de producere a energiei din surse regenerabile și sisteme de eficientizare a consumului de energie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea