Rămâi conectat

Actualitate

15-16 martie: Procesiune cu icoana Maicii Domnului Pantánassa – Împărăteasa tuturor la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Parohia Ortodoxă Alba Iulia – Orizont vă invită să luaţi parte la bucuria aducerii icoanei Maicii Domnului Pantánassa – Împărăteasa tuturor, de la Mănăstirea Vatopedi din Sfântul Munte Athos (Grecia). Este o icoană pictată pe lemn, copie a icoanei făcătoare de minuni PANTÁNASSA, vindecătoarea de cancer, de la această mănăstire, donată bisericii parohie ortodoxe din cartierul Orizont.Procesiunea se va organiza cu binecuvântarea ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, vineri, 15 martie 2013, de la ora 14.00, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Potrivit părintelui Sabin Vodă, icoana va rămâne la Catedrală, spre închinare, până a doua zi, după care se va face o procesiune la două biserici din Alba Iulia şi la Secţia de Oncologie de la Spitalul Judeţean Alba, apoi icoana va rămâne la Biserica „Sfinţi Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Grigorie Palama” din cartierul Orizont.

Vă prezentăm programul procesiunii:

Vineri, 15 martie 2013
14.00 – Primirea icoanei la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia de către soborul catedralei şi procesiune în jurul catedralei
14.20 – Cuvânt de întâmpinare în Catedrala Reîntregirii rostit de către IPS IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei
14.30 – Paraclisul Maicii Domnului PANTÁNASSA – Grupul Psaltic „Lumină Lină”, condus de prof. Laurenţiu Truţă
15.30 – Psaltirea Maicii Domnului, citită la strană de elevi şi studenţi teologi
18.00 – Pavecerniţa mică şi Acatistul Bunei Vestiri
19.30 – Psaltirea Maicii Domnului, citită la strană de elevi şi studenţi teologi

Sâmbătă, 16 martie 2013
08.00 – Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur în Catedrală
10.00 – Întâmpinarea icoanei şi procesiune în jurul Bisericii Memoriale Mihai Viteazul din Alba Iulia
10.20 – Cuvânt de întâmpinare rostit de către Pr. Florin Botezan
10.30 – Paraclisul Maicii Domnului PANTÁNASSA – strana bisericii
12.00 – Procesiune cu icoana în Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Alba
13.30 – Primirea icoanei în Biserica Sfântul Nicolae din Miceşti
15.00 – Procesiune cu icoana Maicii Domnului PANTÁNASSA în cartierul Orizont
16.00 – Primirea icoanei în Biserica „Sfinţi Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Grigorie Palama” şi cuvânt de întâmpinare rostit de către Pr. Sabin Vodă
16.30 – Paraclisul Maicii Domnului Pantánassa şi Vecernia cu litie – Grupul Psaltic „Lumină Lină”, condus de prof. Laurenţiu Truţă

„Invităm pe toţi preoţii şi credincioşii noştri să ia parte la această bucurie duhovnicească, acum înainte de începutul Postului Mare. Maica Domnului PANTÁNASSA – ÎMPĂRĂTEASA TUTUROR să ne binecuvinteze, să ne mângâie cu al său har, să ne ocrotească şi să ne întărească în toate zilele vieţii noastre”, a transmis părintele Sabin Vodă.

Scurt istoric al icoanei Maicii Domnului Pantánassa
Această icoană făcătoare de minuni a Născătoarei de Dumnezeu este o icoană pe lemn, portabilă, zugrăvită în secolul al XVII-lea şi a fost adusă de către obştea lui Gheronda Iosif Vatopedinul de la Nea Skiti, obşte care s-a închinoviat la Vatopedi, mănăstire care a devenit astfel din nou de obşte în 1990. Icoana se află pe proschinitarul din stânga al bisericii mari. Prima dovadă că această icoană are un har deosebit a fost următoarea întâmplare:
Într-o zi un tânăr din Cipru a intrat în biserică să se închine. Îndreptându-se către icoană, Gheronda Iosif a văzut deodată că faţa Maicii Domnului străluceşte. În acelaşi moment o putere nevăzută l-a aruncat pe tânăr la pământ. Îndată ce şi-a revenit a mărturisit cu lacrimi părinţilor că era necredincios, dispreţuind poruncile lui Dumnezeu şi se ocupa cu vrăjitoria. Astfel, intervenţia miraculoasă a Născătoarei de Dumnezeu l-a convins pe tânăr să-şi schimbe viaţa şi să devină un bun credincios.

Această icoană are de la Dumnezeu şi harul deosebit de a vindeca înfricoşătoarea boală a cancerului. Cunoaştem foarte multe cazuri de canceroşi vindecaţi recent, după citirea Acatistului sau a Paraclisului Maicii Domnului Pantánassa.

De asemenea, multe minuni au avut loc în ultimii ani în Rusia după ce au fost aduse – la cererea Patriarhului Moscovei – trei copii ale icoanei Pantánassa: una la biserica Tuturor Sfinţilor din Crasnoe Selo, Moscova, a doua la Mănăstirea Schimbării la Faţă a Mântuitorului din Novospaski, iar a treia la Mănăstirea Valaam. Iată însă că Maica Domnului are de acum mai multe icoane Pantánassa vindecătoare de cancer şi în România: la biserica Rusă din Bucureşti, la Mănăstirile Oaşa şi Râmeţ din judeţul Alba, la Catedrala din Timişoara şi la o biserică din Suceava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea