Rămâi conectat

Ştirea zilei

146 de DECESE în rândul pacienților cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. 1.234 de pacienți se află în stare gravă la ATI

Publicat

în

146 de DECESE au fost înregistrate în rândul pacienților cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. 1.234 de pacienți se află în stare gravă la ATI

În intervalul 23.12.2020 (10:00) – 24.12.2020 (10:00) au fost raportate 146 de decese (87 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 37 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 55 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 38 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citește și: Mesaje de condoleanțe si comemorare

140 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 2 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Electrica Furnizare Discount

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.351. Dintre acestea, 1.234 sunt internate la ATI.

Publicitate

Ştirea zilei

Atac armat într-o universitate din Germania: Atacatorul s-a SINUCIS după ce a rănit mai multe persoane

Publicat

în

Atac armat într-o universitate din Germania: Atacatorul s-a SINUCIS după ce a rănit mai multe persoane

Mai multe persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unui atac armat produs luni la o universitate din landul german Baden-Württemberg, anunţă autorităţile, precizând că agresorul s-a sinucis.

Atacul armat a avut loc în campusul facultății, în amfiteatrul unei sali de curs a Universităţii Heidelberg. Conform agenţiei DPA, anchetatorii au stabilit că nu este vorba de un act terorist.

„Un individ care a acţionat singur, înarmat cu o puşcă, a rănit mai multe persoane. Atacatorul s-a sinucis”, a comunicat Poliţia din oraşul Mannheim, conform publicaţiei Bild.

Electrica Furnizare Discount

La locul atacului au intervenit numeroase echipaje de poliţie şi ambulanţe.

Potrivit postului public Südwestrundfunk (SWR), universitatea le-a cerut într-un e-mail studenţilor să nu se ducă, pentru moment, în campusul din cartierul Neuenheimer Feld. Cu toate acestea, nu ar mai exista ”nicio ameninţare iminentă”, potrivit SWR.

În acest centru universitar situat pe malul de nord a fluviului Neckar, se află facultăţi de Ştiinţe Naturale, departamente ale Centrului Spitalicesc Universitar şi o grădină botanică.

Legislaţia germană cu privire la deţinerea armelor de foc a fost consolidată în urma a două atacuri – comise în şcoli, în oraşul Erfurt (est), în aprilie 2002, şi în oraşul Winnenden (sud-vest), în martie 2009.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Recompensă URIAȘĂ pentru un cățel pierdut în Stremț. 1000 de euro, pentru salvatorul care îl va returna

Publicat

în

FOTO| Recompensă URIAȘĂ pentru un cățel pierdut în Stremț. 1000 de euro, pentru salvatorul care îl va returna

Un câine care s-a pierdut de stăpân este căutat de câteva zile, postarea în care stăpânii cer ajutor cetățenilor ajungând pe toate rețelele de socializare.

Thor, un cățel de rasă Beagle, este căutat cu disperare de către stăpâni, încă din data de 19 ianurie 2022.

Electrica Furnizare Discount

„S-a pierdut Thor, în zona Stremț – Alba! Dacă îl vedeți cumva sau aflați ceva legat de el vă rog să mă contactați”, a transmis Giulia Gamo, prin intermediul paginii de socializare.

Tot în cadrul postării, aceasta a mai precizat că se oferă o recompensă de 1000 de euro celui care găsește cățelul și îl va returna stăpânilor.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Zi liberă plătită pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor: Cum și când pot beneficia părinții însoțitori de o zi liberă plătită? 

Publicat

în

Zi liberă plătită pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor: Cum și când pot beneficia părinții însoțitori de o zi liberă plătită?

Campania de vaccinare anti-COVID a copiilor debutează în România în 26 ianuarie 2022. Părinții angajați pot beneficia de o zi liberă plătită din partea angajatorului dacă copii se vaccinează anti-coronavirus, pentru fiecare doză administrată. Copii primesc o scutire pentru fiecare zi în care se vaccinează, pentru motivarea absenței din cadrul instituției de învățământ unde studiază, dacă se vaccinează în timpul săptămânii.

Citește și: ZILE LIBERE în anul 2022: Angajații vor avea 9 zile libere din 15 legale. 6 sunt sâmbăta sau duminica

Citește și: ZI LIBERĂ pentru românii care merg la vot, indiferent de tipul de scrutin. Proiect de lege în dezbatere publică

Legea 221/2021, în vigoare din 29 iulie 2021, prevede faptul că angajatorul este obligat să acorde o zi liberă plătită părințiilor ce își însoțesc copii la vaccinarea anti-COVID, acest drept nu poate fi refuzat, iar ziua liberă nu trebuie să coincidă cu ziua în care copilul a fost vaccinat anti-coronavirus. Prevederile în vigoare sunt aplicate în cazul părințiilor copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani și extinse până la vârsta de 26 de ani în cazul tinerilor cu dizabilități.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Recensământul populației 2022. Ce salariați ar putea primi o zi liberă plătită de la angajator

Ziua liberă plătită va fi acordată unui singur părinte în baza adeverinței de vaccinare a copilului și a unei declarații pe proprie răspundere a celui de-al doilea părinte în care acesta își asumă faptul că nu a solicitat și nu are să solicite zile libere pentru vaccinare anti-Covid a copilului cu vârstă sub 18 ani, ori a tânărului cu vârstă de până în 26 de ani în cazul persoanelor cu dizabilități.

Citește și: Românii ar mai putea avea o ZI LIBERĂ, pe 24 decembrie: Proiectul de lege a ajuns în Parlament

În ceea ce privește familiile monoparentale, declarația pe propria răspundere va fi completată de părintele însoțitor și vor fi menționate situații prevăzute în art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei (necăsătorit/necăsătorită, văduv/văduvă, ori alte situații prevăzută de lege).

Citește și: Încă o zi liberă pentru o categorie de angajați români la început de octombrie: Ce se sărbătorește

Numărul de zile de odihnă, prevăzut de lege, nu va fi afectat de solicitarea unui zile libere pentru însoțirea copilului, iar angajatorul trebuie să fie înfomat de către angajați, din timp, cu privire la zilele libere pe care urmează să le solicite pentru însoțirea copilului la vaccinare, în conformitate cu progrămările efectuate.

Astfel vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, sau extinsă la tinerii cu dizabilități, poate să le aducă părințiilor însoțitori zile libere plătite, ce nu vor afecta numărul de zile libere de odihnă.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare