Rămâi conectat

Actualitate

14 februarie 2014, Ziua Îndrăgostiţilor. Ce spune cadoul de Valentine`s Day despre relaţia voastră

Publicat

în

Fiecare bărbat încearcă să-şi impresioneze persoana iubită cu fiecare ocazie, iar Ziua Îndrăgostiţilor este unul una dintre cele mai bune ocazii, pentru a dărui un cadou de neuitat. Află ce spune cadoul de Ziua Îndrăgostiţilor despre relaţia voastră sau despre el.

Citeşte şi: Mesaje de valentine’s day • SMS -uri de ziua îndrăgostiţilor. Declaraţi de dragoste de Valentine `s Day. Mesaje haiose de Sfântul Valentin • Mesaje de ziua îndrăgostiţilor

Weekend-ul romantic
Doar câteva lucruri îţi fac plăcere pe lumea asta, şi weekend-ul romantic petrecut departe de ochii curioşilor este unul dintre ele. Asta e dragoste adevărată!
Cadou Ziua IndragostitilorVerdictul: Sunteţi aventuroşi, amuzanţi şi vă place să petreceţi timpul în compania persoanei iubite. O adevărată reţetă pentru succesul unei relaţii.

Inelul de logodna
Un cadou cam comun luând în considerare că e Ziua Îndrăgostiţilor, dar cui îi pasa? Este simbolul iubirii nemărginite şi al angajamentului faţă de persoana iubită. Plus că toate prietenele tale care nu au primit încă mult aşteptatul inel vor muri de invidie.
Verdictul: Angajamentul luat unul faţă de celalalt ne reaminteşte că iubirea este esenţa Zilei Îndrăgostiţilor, iar acest lucru se reflectă şi în relaţia voastră.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Mesaje de 8 martie și felicitari de ziua femeii pentru femeile din viața voastră

Bijuteriile 
Acesta este un cadou decent dintr-un singur motiv: pietrele preţioase sunt rare, valoroase şi rezistă în timp, la fel ca şi relaţia voastră.
Verdictul: Relaţia voastră “străluceşte” ca toata lumea să o vadă.

Cadouri hand-made (făcute chiar de el)
Fie ca e un CD cu muzica ta preferata sau un voucher în care te programează pentru un masaj făcut de el la domiciliu, este evident că ţine foarte mult la tine şi a pus suflet in cadoul oferit. Atenţie! Uita-te mereu la marfă, nu la eticheta de preţ!
Verdictul: Relaţia voastră se bazează pe un respect reciproc şi pe iubire adevărată. Preţuieşte-o!

Citește și: Mesaje de dragoste • Scurte mesaje de iubire pentru el/ea soț(ie) • Declarații de dragoste emoționante

Cina pregătită de el
Mâncarea poate fi seducătoare. Mâncarea pregătită de iubitul tău e de-a dreptul delicioasa? Savurează fiecare îmbucătură pentru ca nu va fi nevoie sa te duci foarte departe pentru a primi şi un desert.
Verdictul: Iubitul tău este o persoană cu picioarele bine înfipte în pământ în care îţi poţi înfige colţii liniştita. Pofta buna!

Cină la un restaurant de lux
Chiar daca nu e cea mai originala alegere poate fi oportunitatea perfecta pentru amândoi pentru a vă relaxa şi a vă încânta simţurile, si de ce nu pentru a va (re)cunoaşte.
Verdictul: Relaţia voastră nu are nevoie de fluturi în stomac pentru a păstra vie flacăra iubirii. Să închinam pentru asta!
Ciocolata
Acesta este cadoul pe care tatăl tău îl aduce mamei tale în fiecare an de Ziua Îndrăgostiţilor? Eventual cumpărat de la magazinul din cotul casei? Probabil nu e chiar relaţia perfectă în viziunea ta, nu?
Verdictul: Nu te lasă păcălita! Bomboanele de ciocolata scot în evident blandetea şi bunătatea lui fata de tine. Pe lângă cadouri, la fel de important e să îi transmiți mesaje de Valentine’s Day

Sursa Kudila.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Alexandru Rafila, despre variola maimuței: „Nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic”

Publicat

în

Alexandru Rafila, despre variola maimuței: „Nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic”

Ministrul Sănătății, Alexandru Radila, susține că virusul variola maimuței nu poate fi considerat, un pericol, deocamdată și nici nu se pune problema să vorbim despre o pandemie.

„Nici vorbă de pandemie. Este exclus așa ceva. Rata de reproducere a acestei infecţii este mult sub 1, este 0,3. Ştiți bine că pentru infecția cu noul coronavirus am plecat de la 3 și am ajuns pe la 10 sau chiar peste rată de reproducere.

Deci riscul de infecție este mic și nu se transmite decât prin contact direct, prelungit, cu o persoană infectată.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cele 90 de cazuri care au fost înregistrate în Europa au fost oarecum grupate în majoritatea lor, în sensul că se poate stabili calea de transmitere în cadrul acelor grupuri”, a spus Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ministrul Educației: „Nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației”

Publicat

în

Ministrul Educației: „Nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației”

„Mulți dintre colegii noștri uită că nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației, disponibilă în momentul actual în zeci, sute, mii de surse de informare la care avem acces instantaneu, ci trebuie să ne axăm pe competențe”, a declarat ministrul Educației în cadrul unei conferințe despre testarea standardizată, organizată de educatieprivată.ro.

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu o propunere pentru evaluarea standardizată digitală, „pentru început la nivel pilot pentru elevii claselor I-VII și mai apoi IX-XI, fără elevii din clasele terminale” pe care a înaintat-o companiei Brio, platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale.

Sorin Cîmpeanu a precizat că „nu este suficientă nota”: „Noi am fost obișnuiți în școală să evaluăm cunoștințele, să evaluăm conținutul. Conținutul poate fi foarte ușor apreciat printr-o notă de la 1 la 10. Știu, sunt profesor de peste 30 de ani, pot să fac acest lucru extrem de ușor, să apreciez ceea ce am predat, la nivel de cunoștințe, cu note de la 1 la 10.”

Elit - Gustul Desăvârșit

Acesta e explicat de ce este important ca profesorii să măsoare competențele elevilor: „Competențele conțin în egală măsură cunoștințe, rămân importante, dar alături de cunoștințe avem abilități și avem atitudini. Aceste două componente nu mai pot fi evaluate la fel de ușor numeric, prin note de la 1 la 10, nici abilitățile și cu atât mai puțin atitudinile.”

„Pentru a înțelege, dacă îmi permiteți să dau un exemplu foarte simplu: cunoștințe – învățăm să scriem, știm să scriem, știm să citim – foarte bine, cunoaștem aceste lucruri. Abilitatea este de a înțelege un text, pe asta se bazează și testele PISA atunci când definesc alfabetismul funcțional sau analfabetismul funcțional. Mai apoi, e vorba de atitudine, ne place să citim, ne place lectura, sau ca să dau un alt exemplu, poate mai ușor de înțeles. Avem noțiuni despre un proces electoral, știm, cunoaștem sistemul, avem aceste cunoștințe, dar mai apoi trebuie să înțelegem să citim corect, să înțelegem o platformă, să facem diferențele, să avem o gândire critică. Asta este o abilitate. Mai apoi, ca atitudine, mergem la vot chiar dacă plouă. Asta este o atitudine pe care o apreciem. Dacă dumneavoastră credeți că se pot aprecia prin note de la 1 la 10 aceste atitudini, eu cred că nu pot fi. Și atunci de asta este nevoie de evaluarea competențelor, este nevoie de aceste rapoarte narative, descriptive (…)”, a menționat ministrul Educației.

Ministrul Cîmpeanu a subliniat că programul de educație remedială a mers „foarte prost”:„Foarte prost a mers programul de educație remedială. A fost mai degrabă, mă abțin de la calificative. Acum, având evaluări standardizate, avem o șansă în plus să meargă mai bine și această componentă de educație remedială, pentru că avem un instrument de diagnostic.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Țara noastră a urcat pe locul șase în clasamentul producătorilor de vin din Europa

Publicat

în

Țara noastră a urcat pe locul șase în clasamentul producătorilor de vin din Europa

Cu podgorii întinerite, România face tot mai mult vin. Anul trecut, producția a crescut cu 16 la sută, în vreme ce în țări cu tradiție, precum Franța și Spania, a scăzut.

Și nu doar plantațiile de viță de vie se schimbă, ci și cramele. O parte din profit este investit în amenajarea lor ca să fie vizitate.

Fost profesor de muzică, Marcel Pașcu este unul dintre proprietarii unei crame din județul Prahova și a viilor care o înconjoară. Când a cumpărat domeniul, vița era veche, așa că a înlocuit-o. A plantat butași din soiuri precum Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Fetească Neagră, iar investiția a fost acoperită în proporție de 70% cu bani de la stat și de la Uniunea Europeană, 15 mii de euro pentru fiecare hectar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Marcel Pașcu, proprietar cramă: „Dacă erau numai din bani proprii puțin probabil să fi reușit să replantez 25 de ha, a fost de mare ajutor. Pentru toată viticultura românească.”

Odată întinerite podgoriile, s-au dezvoltat și cramele. În ultimii cinci ani, cei care au domenii viticole au cheltuit 20 de milioane de euro ca să le transforme.

De pildă, la Tohani, o cramă boutique deschisă recent atrage turiștii cu peisajul spectaculos, pe lângă vinurile alese. Degustările se fac în via dispusă în formă de amfiteatru, la 400 de metri înălțime. Tot aici, oamenii se pot plimba printre butucii de viță, pe jos ori cu bicicleta.

Roxana Ana, reprezentant cramă: „Activitățile oeno turistice pe care le desfășurăm sunt în marea lor majoritate organizate în aer liber. Pachetele noastre de degustare încep de la 70 de lei și se pot duce până la 200 de lei.”

Și pentru că numărul celor care nu s-ar mai da duși din vie e tot mai mare, o altă cramă din zonă și-a mărit spațiul de cazare cu 14 camere. Aici, vinul păstrat în amfore este folosit și la gătit. Friptura de vițel, de exemplu, stă la fiert înainte, în cinci litri de fetească neagră.

Cornel Dicu, Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă: „Am reușit cu această sumă de aproximativ 45 de milioane de euro acordată în fiecare an viticulturii din România să începem în ritm alert. Refacerea podgoriilor, a tuturor centrelor viticole.”

Iar anul trecut, România a urcat în clasamentul producătorilor de vin din Europa, cu o poziție, pe locul șase. Doar că vinul românesc nu ajunge foarte departe.

Vasile Ghibu, somelier: „Calitatea a crescut foarte mult, extraordinar, cred că putem sta la masa cu marile vinuri ale lumii. Cu exportul stăm cam prost.”

Alta este situația când vine vorba de consum. Suntem pe locul 13 în lume, cu un volum de 24,6 litri de vin pe cap de locuitor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare