Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

13 iulie-Sărbătoare importantă, pentru creștinii ortodocși: Sunt pomeniți îngerii care alcătuiesc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

13 iulie-Sărbătoare importantă, pentru creștinii ortodocși: Sunt pomeniți îngerii care alcătuiesc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Sâmbătă, 13 iulie, sărbătoare importantă, pentru creștinii ortodocși. Azi sunt pomeniți îngerii care alcătuiesc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Sfantul Arhanghel Gavriil este este Arhanghelul bunelor vestiri. A fost ales si trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret sa-i vesteasca taina cea mare a întruparii Domnului.

Citește și: Mesaje de Sfântul IlieUrări de Sfântul Ilie. SMS-uri şi felicitări  de Sfântul Ilie  pe care le poţi transmite prietenilor de ziua numelui

Sărbătorirea Sfântului Gavriil pe 13 iulie se face din secolul al IX-lea și este, de fapt, o trecere în revistă a tuturor minunilor săvârșite de acesta. Aceasta este o sărbătoare diferită de cea de pe 8 noiembrie, când sunt pomeniți Arhanghelii Mihail și Gavriil sau cea din 26 martie, în ziua de după Buna Vestire.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sfantul Arhanghel Gavriil este este Arhanghelul bunelor vestiri. A fost ales si trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret sa-i vesteasca taina cea mare a intruparii Domnului.

Sfântul Gavriil este cel care i-a dat Fecioarei Maria marea veste și anume că îl va naște pe pruncul Iisus, Mântuitorul lumii.

A fost unul dintre cei mai cunoscuți profeți și dătători de vești bune, căci el este cel care i-a spus Sfântului Zaharia că soția lui îl va naște la bătrânețe pe Sfântul Ioan Botezătorul. Se spune că în ziua în care se sărbătorește Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil nu este bine să te cerți cu nimeni și că este bine să dai ceva de pomană celor nevoiași.

Sfantul Arhanghel Gavriil a rostit primul numele lui Iisus.

A dat nume Sfantului Ioan Botezatorul. A vestit pastorilor nasterea lui Hristos si a fost primul care a cantat: „Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire!” (Luca 2, 14).

Sfantul Arhanghel Gavriil a descoperit magilor taina intruparii. El a linistit pe Iosif cand voia sa lase pe Fecioara Maria. El i-a poruncit sa fuga in Egipt cu Pruncul si iarasi sa se intoarca in Nazaret.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Programul liturgic la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Luminată, 5-11 mai 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Programul liturgic la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Luminată, 5-11 mai 2024 Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare pentru creștini, care se termină după 50 de zile, odată cu Rusaliile (Pogorârea Sfântului Duh). În popor există credinţa că, odată cu Învierea Domnului Iisus Hristos, se deschid porţile raiului pentru sufletele păcătoşilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea