13 iulie-Sărbătoare importantă, pentru creștinii ortodocși: Sunt pomeniți îngerii care alcătuiesc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Paul Voicu - Primar 2020

13 iulie-Sărbătoare importantă, pentru creștinii ortodocși: Sunt pomeniți îngerii care alcătuiesc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Sâmbătă, 13 iulie, sărbătoare importantă, pentru creștinii ortodocși. Azi sunt pomeniți îngerii care alcătuiesc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Sfantul Arhanghel Gavriil este este Arhanghelul bunelor vestiri. A fost ales si trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret sa-i vesteasca taina cea mare a întruparii Domnului.

Citește și: Mesaje de Sfântul IlieUrări de Sfântul Ilie. SMS-uri şi felicitări  de Sfântul Ilie  pe care le poţi transmite prietenilor de ziua numelui

Sărbătorirea Sfântului Gavriil pe 13 iulie se face din secolul al IX-lea și este, de fapt, o trecere în revistă a tuturor minunilor săvârșite de acesta. Aceasta este o sărbătoare diferită de cea de pe 8 noiembrie, când sunt pomeniți Arhanghelii Mihail și Gavriil sau cea din 26 martie, în ziua de după Buna Vestire.

ELIT

Sfantul Arhanghel Gavriil este este Arhanghelul bunelor vestiri. A fost ales si trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret sa-i vesteasca taina cea mare a intruparii Domnului.

Sfântul Gavriil este cel care i-a dat Fecioarei Maria marea veste și anume că îl va naște pe pruncul Iisus, Mântuitorul lumii.

Mihail David - 2020

A fost unul dintre cei mai cunoscuți profeți și dătători de vești bune, căci el este cel care i-a spus Sfântului Zaharia că soția lui îl va naște la bătrânețe pe Sfântul Ioan Botezătorul. Se spune că în ziua în care se sărbătorește Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil nu este bine să te cerți cu nimeni și că este bine să dai ceva de pomană celor nevoiași.

Sfantul Arhanghel Gavriil a rostit primul numele lui Iisus.

A dat nume Sfantului Ioan Botezatorul. A vestit pastorilor nasterea lui Hristos si a fost primul care a cantat: „Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire!” (Luca 2, 14).

Sfantul Arhanghel Gavriil a descoperit magilor taina intruparii. El a linistit pe Iosif cand voia sa lase pe Fecioara Maria. El i-a poruncit sa fuga in Egipt cu Pruncul si iarasi sa se intoarca in Nazaret.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...