Rămâi conectat

Ştirea zilei

120 de elevi din 24 de județe și municipiul București, admiși la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii admiși în acest an în colegiul militar din Alba Iulia au avut medii de admitere cuprinse între 10 și 9,15. La fete prima medie a fost 10 iar la băieți 9,99.

120 de elevi din 24 de județe și din municipiul București au fost admiși în acest an în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Din numărul total al candidaților admiși, 63 sunt fete iar 57 băieți. Candidații admiși provin din județele Alba (27), Hunedoara și Mureș (câte 10), Maramureș (9), Cluj (8), Argeș, Sălaj și Timiș (câte 6), Bistrița Năsăud (5), Vâlcea, Satu Mare și Sibiu (câte 4), Bihor, Brașov și municipiul București (câte 3), Covasna și Gorj (câte 2), Arad, Bacău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Harghita, Iași, Olt și Vrancea (câte 1).

Media de admitere s-a calculat ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care a avut o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care a avut o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Reamintim că în acest an, admiterea în colegiile naționale militare s-a desfășurat într-o singură etapă, prin repartizare computerizată, în ordinea strict descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile exprimate în fișa de înscriere, în limita de locuri aprobate pentru aceste unități de învățământ. Fiecare candidat a completat opțiunile pentru colegiile naționale militare în care a dorit să urmeze studiile liceale, în ordinea preferințelor iar un candidat a putut avea cel puțin o opțiune și cel mult cinci.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă” Joia mare la catolici l-a găsit pe un bărbat din Sri Lanka la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Acesta a participat la slujba și ritualul ”spălării […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea