12 persoane s-au prezentat cu insolație și arsuri solare, în ultimele trei zile, la Spitalul din Alba Iulia

Un număr de 12 persoane s-au prezentat marți, miercuri și joi, la secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alba Iulia cu arsuri solare și insolație.

Spitalul din Alba Iulia07Șapte dintre acestea au suferit insolație și arsuri solare – marți, cinci – miercuri, iar în această dimineață, o fetiță, potrivit purtătorului de cuvânt al secției de Primiri Urgențe a Spitalului din Alba Iulia, Lucia Filimon.

Pacienții, cu vârste cuprinse între 7 și 60 de ani, au primit tratament medical și indicații să nu stea la soare între orele 9.00 – 17.00. Arsurile au fost superficiale și nu a fost necesară internarea. Pacienții au prezentat și grețuri, vărsături sau dureri de cap.

Ministerul Sănătății recomandă populației să urmeze sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 și 18,00. MS amintește că în perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete, și atrage atenția asupra consumului de alcool, care favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii, și al alimentelor ușor perisabile.

Meteorologii au emis, miercuri, avertizare Cod roșu de caniculă, valabilă pe tot parcursul zilei în județele Arad și Bihor, în timp ce în restul țării rămân în vigoare avertizările de Cod galben și Cod portocaliu de disconfort termic. Canicula va persista și se va accentua în regiunile nordice, centrale, sudice și sud-estice, unde este în vigoare o avertizare Cod galben. În aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Codul portocaliu de caniculă persistă în regiunile vestice, nord-vestice și nord-estice.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...