Rămâi conectat

Curier Județean

12-14 mai| „Arhaic”, expoziție de artă fotografică, a actorului sibian Jeno Major, la Sebeș și Lancrăm

Ziarul Unirea

Publicat

în

12-14 mai| „Arhaic”, expoziție de artă fotografică, a actorului sibian Jeno Major, la Sebeș și Lancrăm

În perioada 12-14 mai 2023, în cadrul unei expoziții eveniment, intitulată „Arhaic”, la Sebeș și la Lancrăm pot fi admirate lucrările de artă fotografică ale actorului sibian Jeno Major. Vineri, 12 mai, expoziția va fi găzduită de Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, putând fi vizitată începând cu ora 11.00, pentru ca în ziua următoare, 13 mai, de la aceeași oră, cele 28 de lucrări să delecteze publicul sebeșean în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

Expoziția reunește în principal peisaje, la care se adaugă secvențe de viață cotidiană din mediul rural, scene pastorale, precum și portrete, toate de o frumusețe aparte.

Citește și: 11-14 mai 2023| Festivalul Internaţional „Lucian Blaga”, ediția a 43-a, tot mai aproape de tineri și de publicul iubitor de poezie. PROGRAMUL complet

Fotografiile lui Jeno Major sunt „picturi ale realității, peisaje incredibile surprinse la momentul oportun cu clicul perfect”, după cum mărturisește chiar autorul acestora. Majoritatea sunt peisaje, iar în compozițiile lor se regăsesc, cel mai frecvent, scene bucolice, panorame și copaci solitari, a căror frumusețe este accentuată de o ceață difuză sau de răsăritul ori de apusul soarelui. Adesea îi intră în cadru și personaje, „o babă care cară lemne, un cioban care coboară cu oile”, integrându-se firesc în compoziția și în atmosfera capturate odată cu clicul aparatului, rezultând imagini fascinante, de o frumusețe picturală.

Citește și: CALENDARUL evenimentelor culturale 2023, organizate la Sebeș: Zilele Orașului, Festivalul Internațional “Lucian Blaga”, spectacole de folclor și alte surprize

Jeno Major este actor la teatrul Gong din Sibiu, iar pasiunea pentru fotografie și-a descoperit-o relativ recent, în urmă cu doar 10 ani. Cu toate acestea, artistul fotograf are un palmares impresionant, fiindu-i organizate numeroase expoziții individuale și de grup. Mai mult, a fost răsplătit cu peste 350 de premii atât în țară, cât și în străinătate, iar National Geographic i-a selectat șase fotografii, dintre care una a fost postată pe copertă.

„Arhaic”, expoziția lui Jeno Major, poate fi vizitată pe tot parcursul lunii mai, fiind găzduită, pe rând de Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, Muzeul Municipal „Ioan Raica” și de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate ANM a emis joi dimineața o avertizare Cod Galben de vânt puternic, valabil în zona joasă a județului Alba, în intervalul 9:35 până la ora 13:00. Citește și: Cum va fi VREMEA până în 7 aprilie 2024, în Transilvania și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea