Rămâi conectat

Ştirea zilei

110 tablete cu acces la internet pentru elevii din Cricău, pentru facilitarea cursurilor online. Licitația de peste 200.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Școlii Gimnaziale din comuna Cricău va beneficia de tablete cu acces la internet și alte dotări IT, pentru facilitarea cursurilor în mediul online, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul educației, în unitățile de învățământ din Comuna Cricău”. Valoarea totală a investiției este de 204.559,73 de lei.

Având în vedere situația pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, și instituirea stării de urgență în întreagă țară, s-a stabilit necesitatea desfășurării activității educaționale în mediul online, după posibilități.

Această experiență a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online.

Astfel, având în vedere situația actuală, Primăria Comunei Cricău dorește dotarea Școlii Gimnaziale din Comuna Cricău cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitîve electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților să se poată desfășura online, și în condiții de siguranța.

Dotările avute în vedere prin proiect au rolul de a îmbunătății șansele tuturor elevilor înscriși în învățământul pre universitar să participe în mod efectiv la cursurile organizate online.

Echipamentele de tip IT sunt astfel necesare desfășurării activităților didactice în mediul online, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

Cartelă SIM: 1 slot pentru cartelă SIM accesibil din exterior, compatibil cu modelul de SIM ofertat.
3G: DA
CPU: Quad-core 1.5 GHz, 64bit.
Memorie: 16GB internă, 2GB RAM
Husă protecție: Dedicată, tip TPU, să ofere protecție împotriva zgârieturilor și șocurilor, margine care SG arotejeze ecranul, să ofere funcționalitatea tip stand / inel, pliere, etc.)
Greutate: Maxim 550g fără husă de protecție

În cadrul lotului 1 sunt solicitate 110 tablete cu acces la internet, iar în cadrul lotului 2 se solicită un număr de 26 de laptop-uri, o cameră web pentru conferință, șapte proiectoare, două ecrane de protecție și două routere wireless.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea