Rămâi conectat

Curier Județean

11 mai: Crosul Europei 2018, în Șanțurile Cetății din Alba Iulia.” Aleargă, fii cel mai bun și câștigi o excursie în Grecia”. Detalii despre înscrieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agentia pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia, organizează în 11 mai 2018, Crosul Europei, ediția a V-a, eveniment în aer liber la care sunt invitați să participe toți cetățenii din România, care vor să facă mișcare.

În acest an, va fi prezentă reprezentanta Comisiei Europene din România, prin ambasador Angela Cristea, împreună cu invitații proprii, precum și Ministrul delegat pentru Afaceri Europene,  Victor Negrescu.

”Sărbătorim drepturile câștigate și recunoscute în calitate de cetățeni europeni! Sărbătorim grija cu care infrastructura, mediul înconjurător, mediul economic și patrimoniul cultural se finantează de către UE. Și unde se putea sărbători mai bine, decat în locul renăscut prin investiții de peste 40 milioane euro fonduri europene, care au redat cetățenilor Cetatea Vauban, obiectiv de patrimoniu cultural-istoric al României, cetățenilor? Unde altundeva am putea fi cunoscuti și recunoscuti decât în acest loc în care, în urma cu 100 de ani, au participat 1228 de deputați pentru a vota Rezoluția de la Alba Iulia, prin care se semna pentru istorie Unirea Transilvaniei cu Regatul Român? După Marele Razboi prin care natiunea noastră s-a reîntregit, la Alba Iulia, cunoscută în prezent după numele ”Cealaltă Capitală”, principatele românești își cereau recunoașterea identității, unite, fiindcă uneau vointele românilor transilvăneni, crișeni, bănățeni și maramureșeni. În Cetatea Alba Carolina, obiectiv de patrimoniu cultural-istoric, sărbătorim și noi, cetăteni europeni, anul patrimoniului cultural al fiecărui stat european, tematica aniversară a Uniunii Europene, în anul în care noi sărbătorim Centenarul României.

Și anul acesta vă lansăm o provocare: încercați să-l depășiti pe câstigătorul celor două ediții precedente, care vrea să câștige și de data aceasta. Înscrieți-vă și câștigați marele premiu, adică o excursie de 7 zile în Grecia, cu avionul.

Fii cel mai bun la două ture de Cros și apoi poti sta la plajă! Alergi, te simti bine, te energizezi, dansezi, cânți și te distrezi, pleci acasă cu amintiri frumoase. Cel putin pentru asta trebuie să vii la Crosul Europei de la Alba Iulia.

În 11 mai 2018, la ora 12.00 dăm startul celor pasionati de alergare. Toti participanții câștigă! Avem tricouri si obiecte promotionale pentru toti alergătorii, avem articole sportive pentru cei mai buni!”, transmit organizatorii.

Înscrierile se pot face la fața locului sau prin formularul alaturat .


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Județul Alba, reprezentat cu mândrie la Festivalul Național al Acordeonului din Estonia, „HARMOONIKA”

Bera Larisa

Publicat

în

Județul Alba, reprezentat cu mândrie la Festivalul Național al Acordeonului din Estonia, „HARMOONIKA” Grupul instrumental al Ansamblului Folcloric al Județului Alba din cadrul CCAB, format din trei artiști instrumentiști de talie națională (Marcel Oloieru-acordeon, Ștefan Petriman-vioară și Claudiu Crăciun-contrabas), au revenit din Estonia, acolo unde au luat parte și au reprezentat cu mare succes județul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea