Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

11 alimente bune de mâncat vara. Cum pot îmbunătăți starea de bine în fața temperaturilor ridicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

11 alimente bune de mâncat vara. Cum pot îmbunătăți starea de bine în fața temperaturilor ridicate

Una dintre cele mai bune metode a-ți menține un corp răcoros și sănătos în această vară este să ai o alimentație potrivită. Alimentația poate reduce căldura internă și te va face să te simți mai confortabil față de temperaturile ridicate. Devremece băuturile reci și înghețata pot părea răcoritoare, nu sunt, ba chiar pot afecta negativ.

Iată lista noastră cu 11 alimente care te vor răcori și te vor menține sănătos:

1. Castravetele

Castraveții hidratează instantaneu și reduc căldura corpului. Poți să-i consumi ca atare, în salate sau cu sosul tău preferat sau poți să-i amesteci într-un suc cu ghimbir și puțină lămâie. Nu există o modalitate greșită de a-i consuma.

2. Pepenele

Pepenele galben și cel verde sunt foarte căutate vara. Suculente și pline de nutrienți de care organismul are nevoie, pepenele galben este un mare companion al verii. Nu doar că hidratează, dar furnizează organismului nutrienți puternici, precum vitamina B, magneziu, potasiu și fibre.

3. Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt bogate în nutrienți, calciu și au un efect răcoritor asupra organismului. Spanacul, salata verde, varza kale sunt talismanele tale ,,răcoroase” de vară. Le poți consuma în smoothie-uri, salate, simple sau lângă alte alimente.

4. Laptele bătut

Nu doar că te menține hidratat, dar este benefic și pentru digestie. Poți să-l consumi ca atare sau cu frunze de coriandru proaspăt și puțin ghimbir pentru un boost de energie.

5. Mango

Există o multitudine de modalități de a-l include în dieta ta. Poți să-l consumi simplu, în salate, în smoothie-uri, sucuri sau poți prepara mango sticky rice. Este excelent pentru digestie și crește energia.

6. Lămâia

Cea mai ușoară modalitate de a adăuga aromă în paharul tău de apă este să adaugi lămâie. Lămâia stimulează sistemul imunitar, conferă strălucire pielii și adaugă o doză sănătoasă de vitamina C în dieta ta.

7. Peștele

Pentru a crește conținutul de proteine în dieta ta fără a depinde de carne, apelează la pește. Bogat în acizi grași benefici, peștele este o alternativă gustoasă și sățioasă. Deoarece generează mai puțină căldură la consum, nu te vei simți letargic și inconfortabil.

8. Avocado

Avocado este un superaliment în adevăratul sens al cuvântului. Este încărcat cu o cantitate mare de acizi grași mononesaturați, care ajută la eliminarea căldurii și toxinelor din sânge. De asemenea, este ușor de digerat, astfel încât corpul tău nu va trebui să creeze mai multă căldură pentru a le digera.

9. Cocosul

Apa de cocos este plină de electroliți, care te ajută să te menții hidratat și răcorit. Bogată în electroliți esențiali, această băutură energizantă te ajută să înfrunți căldura în timpul verii, menținându-te hidratat și plin de energie pe tot parcursul zilei. Vei rămâne hidratat și îți va stimula capacitatea digestivă.

10. Menta

Menta este o plantă cu proprietăți răcoritoare, precum lămâia. Combinația celor două poate crea o băutură perfectă pentru vară. Menta ajută la digestie fără a crește căldura corporală. De asemenea, ameliorează greața și durerile de cap, combate depresia și oboseala. Prepararea unui ceai cu frunze de mentă poate ajuta la inducerea transpirației pentru a reduce temperatura corpului.

Poți adăuga într-o cană cu apă frunze de mentă zdrobite, pentru a o consuma pe parcursul zilei. Asigură-te că lași frunzele de mentă să stea în apă timp de o oră înainte.

11. Mușețel

Această plantă poate răcori corpul, calma insomnia, reduce anxietatea și calma sistemul digestiv. Foarte benefic pentru piele și scalp, mușețelul calmează inflamațiile, iritațiile, mușcăturile de insecte și chiar tăieturile și zgârieturile. Razele ultraviolete nocive ale soarelui pot cauza diferite probleme pielii tale. Ceaiul de mușețel este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, calmante și antiinflamatoare și ajută la tratarea acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea