Rămâi conectat

Curier Județean

1 decembrie 2022-15 ianuarie 2023: Expoziție dedicată Încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria, la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând din 1 decembrie 2022 și până în 15 ianuarie 2023, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș va prezenta publicului o nouă expoziție temporară dedicată Încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria, ca suverani ai României Mari, eveniment care a avut loc la Alba Iulia în data de 15 octombrie 1922. Expoziția se înscrie în cadrul manifestărilor organizate în pe tot parcursul anului 2022 pentru a celebra cei o sută de ani care au trecut de la acest eveniment important din istoria României.

Expoziția se adresează publicului de toate vârstele și reușește să ilustreze universul cotidian al oamenilor care au trăit acum un secol și care se pregăteau de încoronarea suveranilor României întregite.

Diverse relatări și știri din presa anilor 1921 și 1922 permit reconstituirea, pas cu pas, a eforturilor depuse pentru pregătirea ceremoniei de încoronare a regilor Ferdinand și Maria la Alba Iulia și reflectă atmosfera festivă din ziua în care a avut loc evenimentul solemn, precum și elogiile din zilele următoare, așa cum au fost reflectate de ziarele vremii. Extrasele de presă prezentate în cadrul expoziției fac parte din periodice cu circulație locală („Alba Iulia”, „Vestea”, „Unirea”), națională („Adevărul”, „Viitorul”, „Universul”, „Neamul românesc”, „Lupta”, „Universul literar”, „Cosânzeana”) și chiar internațională („L’Illustration”).

Expoziția este organizată de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Sebeș, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș, și poate fi vizitată, gratuit, în grădina muzeului din Sebeș în perioada 1 decembrie 2022-15 ianuarie 2023.

Joi, 1 decembrie 2022, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș va fi deschis între orele 10.00 și 14.00, iar accesul va fi gratuit în toate expozițiile și pentru toți vizitatorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea să acorde 12 burse de performanță științifică. Calendar și condiții de acordare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea să acorde 12 burse de performanță științifică. Calendar și condiții de acordare În ciuda efortului ce trebuie depus pentru obținerea acesteia, cuantumul bursei acordate pentru cercetare este mai mic decât cel al bursei de performanță I sau II! Studenții începând din anul II și masteranzii Universității „1 Decembrie 1918” Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea