Rămâi conectat

Curier Județean

09-13 mai: Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, la Alba Iulia. Participă trupe din Italia, Lituania, Spania, Ucraina, Rep. Moldova și România

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 09-13 Mai 2019, la Alba Iulia va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO având ca temă Focul! Teatre instituţionalizate, teatre independente, grupuri studenţeşti şi artişti liberi vor transforma Alba Iulia într-o cetate a artei!

Timp de 4 zile, publicul va avea ocazia de a asista la reprezentaţii diverse – teatru clasic, experimental sau absurd. Spectacolele vor fi oferite gratuit publicului şi se vor desfăşura atât în aer liber, în câteva locaţii din Cetate, cât şi în sălile de spectacol ale Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

La ediţia din acest an vor fi prezente în program 12 grupuri participante –  6 grupuri din străinătate Italia, Lituania, Spania, Ucraina, Rep. Moldova şi 6 grupuri din România:

IL LUOGO IN BUIO (Napoli, Italia)

KATASTROFA  (Livorno, Italia)

KUBAS (Kaunas, Lituania)

TEATRUL REPUBLICAN MUZICAL-DRAMATIC „B.P.Hasdeu“(Cahul, Moldova)

LA CALAMICLOWN (Girona, Spania)

KHARKIV THEATRE (Kharkov, Ucraina)

THESPIS – CCS Timişoara (Timişoara, România)

TEATRUL XL  – CCS IAŞI (Iaşi, România)

MIRAGE – Centrul “Mihai Ursachi” (Iaşi, România)

TRUVERII – CCS Bucuresti (Bucureşti, România)

DELART (Alba Iulia, România)

SKEPSIS (Alba Iulia, România)

Cu sprijinul Fundaţiei „Inter-Art”, Aiud şi a Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, arta plastică va fi reprezentată din nou în festival prin organizarea a două expoziţii inedite care amplifică dimensiunea internaţională a evenimentului.

Expoziţia Personală „Pionieri ai Teatrului Egiptean” semnată de Prof.Dr. Mohamed Zakaria Soltan (Cairo, Egipt) care include 15 lucrări originale dedicate celor mai mari actori egipteni din secolul trecut şi Expoziţia Internaţională de Afişe ce propune  Focul” ca temă de inspiraţie însumând 47 lucrări semnate de 22 de artişti din 10 ţări.

Programul detaliat al evenimentului va fi anunţat în perioada următoare.

Ediţia din acest an se bucură de prezenţa d-nei Dr.Joke Elbers (Critic, Academia de Teatru din Amsterdam) care va avea sarcina de a oferi un feedback critic participanţilor, fiind responsabilă în ultimii ani şi de monitorizarea festivalului la nivel internaţional. Se vor organiza pentru participanţi sesiuni de discuţii în scopul facilitării schimbului de experienţă, dezvoltării abilităţilor artistice şi împărtăşirii unor concepte de management artistic şi cultural.

Dimensiunea de formare şi schimb de experienţă va fi marcată la această ediţie şi de către regizorul Dan Victor care va susţine un atelier intensiv în cadrul programului pentru participanţi.

Nu se acordă premii ierarhizate sau distincţii speciale, fiecare grup concurează doar pentru a câştiga aplauzele spectatorilor şi pentru a-şi îmbogăţi expresia artistică. Toate grupurile participante vor primi trofee originale – opere de artă unice inspirate direct din povestea spectacolelor şi create de Ştefan Balog (Fundaţia Inter-Art, Aiud).

Evenimentul este organizat de Grupul Skepsis pe baza unui proiect cultural care are ca scop promovarea Municipiului Alba Iulia pe harta internaţională a evenimentelor de tineret. Mai multe instituţii, organizaţii sprijină şi anul acesta implementarea proiectului Apollo – Festival Internaţional de Teatru de Tineret, ediţia a V-a:   Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud; Fundaţia Comunitară Alba; Cercul Militar Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea