Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

05.08.2023 – 07.08.2023| Cod Galben și Portocaliu de inundații în Alba și alte județe din țară: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cod Galben și Portocaliu de inundații în Alba și alte județe din țară: Râurile vizate

Hidrologii au anunțat sâmbătă o situație alarmantă pentru mai multe regiuni din țară, emițând Cod Galben de inundații valabil până luni, 7 august, la ora 12:00.

Zonele afectate sunt râurile din bazinele hidrografice: Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Arieș, Mureș, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Dunăre, Desnățui, Jiu, Gilort, Motru și Jiu – afluenții de dreapta. Județele Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Dolj și Mehedinți sunt cele afectate de acest cod.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe de altă parte, totodată, a fost emis și un Cod Portocaliu, valabil din noaptea de sâmbătă spre duminică până luni, pentru județele Timiș, Caraș Severin, Gorj și Mehedinți. Aceste regiuni se pregătesc pentru un posibil impact mai sever al inundațiilor, ceea ce ridică nivelul de alertă.

În urma avertizărilor emise, autoritățile din toate județele afectate au luat măsuri specifice pentru a minimiza pagubele și pentru a asigura siguranța cetățenilor. Este recomandat ca populația să fie extrem de precaută și să se informeze constant despre evoluția situației, urmând indicațiile autorităților.

Aceste avertizări vin ca urmare a unor prognoze meteo nefavorabile, care indică o creștere semnificativă a debitelor râurilor și a nivelului apelor în regiunile menționate. Având în vedere faptul că fenomenele meteorologice pot fi imprevizibile, specialiștii monitorizează în permanență situația și actualizează avertizările în funcție de evoluția evenimentelor.

În astfel de situații, este esențial ca cetățenii să se informeze din surse oficiale și să evite pe cât posibil deplasările în zonele afectate. Acordarea de asistență celor în dificultate și respectarea indicațiilor autorităților sunt factori cheie pentru a depăși cu bine aceste situații de criză. Siguranța cetățenilor este prioritatea principală în fața fenomenelor naturale extreme, iar cu responsabilitate și colaborare putem face față acestor provocări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea