Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Prima ninsoare în stațiunea montană Arieșeni. Temperatura a scăzut sub zero grade Celsius

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În stațiunea montană Arieșeni, din județul Alba, a început să ningă, joi zăpada așternându-se uniform, sub forma unui covor, iar temperatura în Munții Apuseni la peste 800 de metri altitudine a scăzut sub 0 grade Celsius.

arieseni-nisoarePrimarul Marin Jurj a declarat că în stațiunea Arieșeni a nins miercuri după-masă și azi noapte, atât în centrul comunei, dar mai ales la Vârtop unde se află cele două pârtii de schi.

”Zăpada s-a prins sub forma unui covor pentru că a nins bine. Nu știu când a fost anul trecut prima zăpadă, sigur mai târziu, în noiembrie parcă”, a spus primarul comunei Arieșeni, Marin Jurj.

Temperaturile nu sunt atât de scăzute și zăpada pe drumurile publice s-a topit, nu au fost blocaje în trafic, iar șoferii nu au întâmpinat probleme, a adăugat primarul din Arieșeni.

Pe de altă parte, această ninsoare oferă încredere că va fi un sezon bun și lung cu mulți turiști, spune proprietarul unei pensiuni din Arieșeni.

”Temperatura a scăzut sub zero grade Celsius. Stratul de zăpadă are aproximativ cinci centimetri. Nu știu când a mai fost prima zăpadă atât de bună în luna octombrie. De obicei venea mai spre iarnă”, afirmă proprietarul pensiunii.

Comuna Arieșeni se află la granița dintre județele Alba și Bihor, fiind frecventată vara pentru drumeții montane și pentru vizitarea obiectivelor turistice, iar în sezonul rece pentru practicarea sporturilor de iarnă. În comuna Arieșeni se află două pârtii de schi, cu o lungime totală de doi kilometri, dotate cu tunuri de zăpadă, teleschi și nocturnă. Altitudinea maximă este de 1.400 de metri.

[nggallery id=2788]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea