Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fabrica de Arme Cugir are un nou contract de milioane cu SUA. Au început angajările pentru 300 de noi locuri de muncă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cugir Fabrica de ArmeIată că veștile bune pentru economia județului Alba continuă să vină într-o perioadă de criză cu care se confruntă întreaga Europă.

După ce recent a fost semnat contractul cu una dintre cele mai puternice companii din lume – Daimler AG, pentru o investiție anunțată de peste 300 de milioane de euro la Sebeș, după ce tot o companie germană – BOSCH, inaugurează sâmbătă cea de a treia fabrică din Blaj, investiție ce se ridică  la circa 45 de milioane de euro, miercuri, Romarm a semnat un nou contract substanțial cu SUA – clientul tradițional al Fabricii de Arme Cugir, care va ridica valoarea lunară a producției la peste un milion dolari.

Noul angajament al fabricii cugirene înseamnă și crearea în perioada următoare a circa 300 de noi locuri de muncă, pentru care au și început angajările.

Mai multe informații despre contractul cu americanii și ce presupune acesta ne-au fost oferite de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman. Acesta a explicat că țara NATO pentru care cugirenii vor livra arme este nimeni alta decât partenerul american ce ține această fabrică pe linia de plutire în ultimii 15 ani cu comenzi ferme. În ceea ce privește noul angajament, acesta se va derula până în 2016, cu șanse mari să fie prelungit.

Ce arme ușoare va produce fabrica din Cugir pentru cel mai înarmat popor din lume? Este vorba, potrivit lui Roman, de arme de vânătoare pentru piața civilă și arme de tir sportiv.

“Contractul poate fi prelungit și după 2016, iar foarte important este că bătrânul AKM, foc automat, va fi transformat în armă pentru piața civilă și sportivă, foc cu foc. Angajările au început și vor continua. Important este și faptul că valoarea comenzilor depășește producția, așa că este posibil ca numărul angajaților să crească. O altă veste bună este ca acest contract aduce și beneficii financiare pentru fabrica nu doar creșterea numărului de salariați”, a mai spus Florin Roman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea