Rămâi conectat

Politică Administrație

Drumul expres Sebeş–Turda poate deveni autostradă. Urmează reabilitarea DN7 Munții Apuseni și DN 14B–Blaj

Bogdan Presecan

Publicat

în

În cursul zilei de vineri, la sediul Consiliului judeţean Alba a avut loc o întâlnire de lucru între preşedintele Consiliului judeţean Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedinţii Consiliului judeţean Alba,  Florin Roman şi Alin Cucui şi  directorul Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, Mircea Pop.

Întâlnirea  a avut loc ca urmare a  întrevederii la Bucureşti între senatorul PNL, Teodor Atanasiu şi vicepreşedintele Consiliului judeţean Alba,  Florin Roman, cu ministrul marilor proiecte de infrastructură, Dan Şova.

Prima problemă discutată a fost cea  legată  de drumul expres Sebeş – Turda, care este esenţial pentru legarea celor două autostrăzi, care tranzitează judeţul Alba.

„Lipsa acestui drum expres ar izola practic judeţul Alba de restul ţării, ceea ce nu putem accepta, ca administraţie judeţeană. Domnul Pop ne-a confirmat că studiile tehnice la acest drum expres vor fi elaborate în cursul anului viitor, iar lucrările propriu-zise demarează  în 2015”, a declarat Florin Roman.

“ La sfârşitul acestui an vom stabili la nivelul CNADR dacă vorbim de drum expres sau de autostradă. Eu spun mai degrabă că între  Sebeş şi Turda vom avea autostradă. Trebuie însă ca în acest an să finalizăm lucrările la autostradă, între Arad şi Sibiu. Vă garantez că la sfârşitul anului veţi circula pe autostradă  în Alba” a spus şeful CNADR.

Mirceal Pop a dat curs şi unei alte solicitări venite din partea senatorului Atanasiu şi anume demararea procedurilor de licitaţie pentru reabilitarea completă a DN 74  şi DN 75, între Buru şi Ştei, dar şi între Alba Iulia şi Brad, adică întreaga zonă a Munţilor Apuseni. Lucrarea constă în turnare de covor asfaltic, şanţuri şi rigole, pe mai bine de 250 Km., cu finanţare asigurată din partea  BEI şi CNADR. Până la efectuarea  propriu-zisă a lucrărilor în martie 2014, pe aceste drumuri naţionale se vor executa lucrări  de întreţinere.

“Ultima veste bună este reabilitarea începând cu  primăvara acestui an a DN 14B – Blaj – limită cu Sibiu. Solicitarea vine din partea investitorului Bosch, fiind susţinută de conducerea Consiliului judeţean Alba şi Primăria Blaj, pentru consolidarea dezvoltării economice a Blajului”, se arată în comunicatul de presă semnat de Ion Dumitrel preşedinte Consiliului judeţean Alba, Florin Roman vicepreşedinte Consiliul judeţean Alba și Alin Cucui vicepreşedinte Consiliul judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea