// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Drumul expres Sebeş–Turda poate deveni autostradă. Urmează reabilitarea DN7 Munții Apuseni și DN 14B–Blaj

În cursul zilei de vineri, la sediul Consiliului judeţean Alba a avut loc o întâlnire de lucru între preşedintele Consiliului judeţean Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedinţii Consiliului judeţean Alba,  Florin Roman şi Alin Cucui şi  directorul Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, Mircea Pop.

Întâlnirea  a avut loc ca urmare a  întrevederii la Bucureşti între senatorul PNL, Teodor Atanasiu şi vicepreşedintele Consiliului judeţean Alba,  Florin Roman, cu ministrul marilor proiecte de infrastructură, Dan Şova.

Prima problemă discutată a fost cea  legată  de drumul expres Sebeş – Turda, care este esenţial pentru legarea celor două autostrăzi, care tranzitează judeţul Alba.

„Lipsa acestui drum expres ar izola practic judeţul Alba de restul ţării, ceea ce nu putem accepta, ca administraţie judeţeană. Domnul Pop ne-a confirmat că studiile tehnice la acest drum expres vor fi elaborate în cursul anului viitor, iar lucrările propriu-zise demarează  în 2015”, a declarat Florin Roman.

“ La sfârşitul acestui an vom stabili la nivelul CNADR dacă vorbim de drum expres sau de autostradă. Eu spun mai degrabă că între  Sebeş şi Turda vom avea autostradă. Trebuie însă ca în acest an să finalizăm lucrările la autostradă, între Arad şi Sibiu. Vă garantez că la sfârşitul anului veţi circula pe autostradă  în Alba” a spus şeful CNADR.

Mirceal Pop a dat curs şi unei alte solicitări venite din partea senatorului Atanasiu şi anume demararea procedurilor de licitaţie pentru reabilitarea completă a DN 74  şi DN 75, între Buru şi Ştei, dar şi între Alba Iulia şi Brad, adică întreaga zonă a Munţilor Apuseni. Lucrarea constă în turnare de covor asfaltic, şanţuri şi rigole, pe mai bine de 250 Km., cu finanţare asigurată din partea  BEI şi CNADR. Până la efectuarea  propriu-zisă a lucrărilor în martie 2014, pe aceste drumuri naţionale se vor executa lucrări  de întreţinere.

“Ultima veste bună este reabilitarea începând cu  primăvara acestui an a DN 14B – Blaj – limită cu Sibiu. Solicitarea vine din partea investitorului Bosch, fiind susţinută de conducerea Consiliului judeţean Alba şi Primăria Blaj, pentru consolidarea dezvoltării economice a Blajului”, se arată în comunicatul de presă semnat de Ion Dumitrel preşedinte Consiliului judeţean Alba, Florin Roman vicepreşedinte Consiliul judeţean Alba și Alin Cucui vicepreşedinte Consiliul judeţean Alba.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

8 Răspunsuri la Drumul expres Sebeş–Turda poate deveni autostradă. Urmează reabilitarea DN7 Munții Apuseni și DN 14B–Blaj

 1. alexandru 25.01.2013 la 14:24

  hellooo: -judetul alba nu este tranzitat de nici o autostrada.
  -drumul expres sebes -turda e o gluma buna in conditiile in care nu resuim sa asiguram finanatarea nici celor 25% aferenti statului roman din centura sebesului, lucrare devansata deja cu un an.
  -cum adica lucrarea demareaja propriu zis in 2015? pe ce se bazeaza florin roman? pe capitala culturala estoniana?
  -dn75 alba-brad, reabilitare pe 250 km?ce e asta? caterinca?soseaua europeana oradea-brad cu lucrari incepute zace abandonata din lipsa de finantare?
  iar pentru domnul presecan junior am o sugestie: cand mai preia declaratii de la politicieni sa citeasca inainte proiectul de buget.asa ar fi observat ca nici o lucrare din articol nu se gaseste pe lista obiectivelor de investitii finantate.
  -lucrari propriu zise in martie 2014 pe dn 75? zau asa?pai atunci ar trebui sa avem deja o licitatie in curs.
  e asa de greu sa argumentam?ne plac declaratiile politice asa de mult?
  daca tot ne intalnim cu acesti domni ii putem intreba lucruri concrete cum ar fi: capitala culturala europeana-proiect usl.poli de dezvoltare locala,etc.
  sau putem sa-i intrebam de ce extind impozitul forfetar desi l-au combatut in campanie, putem sa-i intrebam de ce maresc impozitele, de ce inchid oltchimul,de ce nu se rezolva criza citostaticelor,de ce au modificat imunitatea,de ce nu au prevazut in buget sume pentru dezvoltarea economiei si au facut un buget de protectie sociala.
  acum va las, ma duc sa ma plimb cu sania pe cele doua autostrazi din judet.

  • biscuite 25.01.2013 la 17:29

   Daca promit acum…tinand cont ca judetul Alba ii portocaliu, probabil peste vreo 10 ani vom vedea ca se face licitatia, vreo 5 ani de intarzieri, vreo firma eliminata din concurs, alta licitatie, alti 5 ani pierduti si oricum si batrani fiind speram ca macar nepotii nostrii sa prinda asa-numita autostrada Turda-Sebes, care nu apare nicaieri numa in creierele alea de 2 bani ale alesilor si la DN14B… dupa 1 luna dupa ce l-au reparat, s-a surpat malul drept pe o portiune de 50 de m in apropiere de Blaj… in locul mult promisei centuri de ocolire a Blajului s-a facut o spalatorie auto, si doua hale de metal…naiba stie ce-i in ele… iar tirurile care pleaca de la Bosch si celelalte firme din oras…tre sa supravietuiasca serpentinelor… iarna ti-e mai mare uratul sa urci pe acolo…

 2. Horea 25.01.2013 la 15:17

  Daca Teodor Atanasiu şi Florin Roman vor reusi, in actualul mandat, sa „lege” Alba Iulia de Turda atunci vor ramane cu siguranta si-i memoria electoratului neLIBERAL.

  • daca Atanasiu va fi legat 25.01.2013 la 17:40

   de justitie in dosarele penale pe care le are , va ramane in memoria electoratului din intreaga tara…

   • Horea 25.01.2013 la 21:48

    Deocamdata are … imunitate!

    Dosarele vor intra la arhiva.

    • @Horia 25.01.2013 la 23:54

     Ee! Daca ramane Antonescu la butoanele PNL, nu-as baga mana in foc. Oricum nu stam prea bine, suntem judet portocaliu, liderii PNL din Alba nu-s in gratiile penelistilor de varf din Bucuresti, iar pe PSD Alba nu ne putem baza. Pana acum nu s-a intamplat nimic concret, desi sunt de un an la guvernare, dar promisiuni fac in fiecare zi. Zilnic ni se comunica cum Roman si Atanasiu deschid usi la Bucuresti, lobby-ul pe care-l fac pentru noi, ce minuni o sa se intample, cum pun la cale ce o sa faca, dar nu chiar acum, ci peste 2 ani…Hai sa fim seriosi!

     • Horea 27.01.2013 la 11:52

      „…liderii PNL din Alba nu-s in gratiile penelistilor de varf din Bucuresti …”

      Cum sa nu fie?
      Ati uitat cate functii „mareţe” a avut Atanasiu pana acum?

     • @Horea 27.01.2013 la 12:38

      Ai dreptate, pana acum. Acum nu, cunoscuti fiind in grupul pro Tariceanu. Nici macar vreun amarat de de sef de comisie prin parlament nu e. De ce crezi ca Roman nu mai zice nici „mac” cu plecatul lui la Bucuresti, cum se lamenta pe fb, si nu stia ce sa faca si isi intreba prietenii cum e mai bine? Doar nu crezi ca de dragul judetului ramane la CJ? Nu mai capata nimic pe acolo, poate doar daca il rezolva Simedru care-i in tabara lui Antonescu.