Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Zugravul-ţepar” din Cugir, trimis pentru a treia oară în judecată pentru înșelăciune

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Zugravul-ţepar” din Cugir, trimis pentru a treia oară în judecată pentru înșelăciune. Sibișan Liviu a înșelat 27 de persoane cu diverse lucrări de construcții pe care nu le-a mai executat.

„Zugravul-ţepar” din Cugir a fost trimis în judecată într-un nou dosar pentru înșelăciune. Este al treilea dosar deschis de procurori pe numele inculpatului Sibișan Liviu. Într-unul din acestea a primit 7 luni de închisoare cu executare la Judecătoria Cîmpeni, după ce a înșelat o persoană din comuna Scărișoara. Al doilea dosar este pe rol la Judecătoria Alba Iulia și are un număr de 11 părți civile vătămate.

În cel de-al treilea dosar, Sibișan Liviu a fost trimis în judecată tot la Judecătoria Alba Iulia, infracțiunea reținută de procurori fiind de înșelăciune în dauna a 27 de victime în perioada 2015 – 2016. Cauza a fost înregistrată la instanță în 14 iunie 2018.

Bărbatul de 30 de ani își promova serviciile sub sloganul „Zugravul casei tale”, inclusiv prin afişe printate pe foi A4 şi puse prin diferite locaţii din Alba Iulia. Sibișan Liviu oferea servicii de montare parchet, zugrăvit, placări cu rigips, polistiren, montaje instalaţii electrice „la cel mai mic preţ”, plus curăţenie, pentru cei care doreau să-şi renoveze casa.

După ce era contactat de clienţi, se înţelegea cu aceştia asupra sumei totale şi le cerea avans. A adunat astfel câteva zeci de mii de lei de la clienții înșelați. „Modul de operare al inculpatului cu ocazia comiterii fiecărei fapte a fost acelaşi, respectiv: prezenta beneficiarului o ofertă foarte avantajoasă pentru realizarea lucrării de izolare termică, completa un contract de prestări servicii, insista să primească aproximativ jumătate din valoarea contractului pentru a cumpăra de urgenţă materiale de construcţii aflate la reducere doar în acel moment, uneori elibera persoanelor vătămate chitanţe pentru sumele primite cu titlu de avans, iar apoi nu presta serviciile promise şi nici nu restituia victimelor sumele de bani încasate cu titlu de avans”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia la momentul demarării cercetărilor în dosar.

Bărbatul era persoană fizică autorizată în domeniul construcţiilor, iar la un moment dat a fost amendat cu suma de 30.000 de lei de ITM Alba după ce a fost găsit cu trei persoane care lucrau la negru pentru el.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea