Rămâi conectat

Editorial

Zona 51

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De curând celebra revistă National Geographic a publicat fotografii din ceea ce este cunoscut ca cel mai secret loc de pe planetă. Sau cel puţin aşa spune folclorul construit în zeci de ani în jurul său. Este vorba despre Area 51, mai pe româneşte Zona 51. Termenul a devenit sinonom cu secretul, cu misterul, cu aranjamentele guvernamentale menite să înşele populaţia, cu orice îşi poate imagina cineva ca fiind plin de ascunzişuri, cu teoria OZN-urilor şi tot ceea ce poate fi legat de ele de la Roswell încoace. Va să zică, ce nu poate fi explicat (fie că explicaţia nu s-a găsit încă, fie pentru că nu este momentul ca ea să fie făcută publică) îşi găseşte justificarea prin invocarea termenului „Zona 51”. Situată în statul american Nevada, Zona 51, căreia guvernul american i-a negat îndelung existenţa, este atât de celebră încât orice om de pe planetă preocupat cât de cât de mistere ştie despre ea. În fotografii, vechi cei drept, se văd epavele unor avioane de test la vremea respectivă, depăşite ca tehnologie şi nimic din zilele noastre. Misterul nu a fost deci dezvăluit.
De ce am amintit despre Zona 51 în aceste zile când activitatea Departamentului Naţional Anticorupţie ocupă prim planul mediatic? Sperăm şi noi să vedem dezvăluite unele dintre mistere cu care ne confruntăm zi de zi şi care au transformat România dintr-o ţară bogată, plină de resurse, într-o ţară cu mari datorii externe şi un nivel de trai printre cele mai scăzute din Europa. De la afacerea Mondragon, la Bancorex, Banca Religiilor, Fondul Naţional de Investiţii şi câte şi mai câte altele pentru care vinovaţii principali nu plătesc şi până la împrumuturile de la FMI şi Comisia Europeană luate pentru atenuarea efectelor crizei asupra economiei României (ce glumă nesărată!), românii plătesc mereu. Şi vor plăti în continuare. Dar îşi doresc cu ardoare ca misterul mecanismelor care i-au adus în această situaţie să fie lămurit. Necazul e că până acum, eforturile procurorilor nu s-au finalizat în instanţă şi nu avem de aceea exemple care să mai înfrâneze pofta de „manevră” a celor care la un moment sau altul al vieţii lor politice sau sociale sunt tentaţi să-şi maximizeze profitul. Din acest punct de vedere, al luminii pe care o aduc asupra subiectului de care se ocupă, dezvăluirile DNA (nu neaparat din vina acestui organism) sunt comparabile cu dezvăluirile din fotografiile publicate de National Geograpfic, îngroaşă suspiciunea.
Iar acuzele împotriva DNA nu au întârziat să apară. Chiar ieri, când pe rolul procurorilor se aflau vameşi şi poliţişti de frontieră din portul Constanţa, dar şi senatorul PDL Mircea Banias. Dacă Mircea Banias este sau nu vinovat de ceva suntem doritori să aflăm. El de curând a fost scos de sub urmărire penală în cazul exportului motoarelor de la Reşiţa. Ieri, spuneam, la doar câteva ore de la declanşarea acţiunii procurorilor, liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu au ieşit împreună la o conferinţă de presă declarând că acţiunea DNA împotriva lui Mircea Banias are legătură cu intenţia lui Mircea Banias de a părăsi PDL, acum după înfrângerea lui Vasile Blaga, pentru a deveni senator independent şi ulterior pentru a se alătura PSD. El urma să facă acest anunţ chiar ieri, la Senat, unde oricum Puterea este pe cale să piardă majoritatea şi unde, tot ieri s-a discutat moţiunea simplă „Politica externă este a României, nu a PDL”.
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea