Zmeura de la Stremț, județul Alba, un răsfăț ideal vara și o sursă de sănătate curată
Zmeura de la Stremț, județul Alba, un răsfăț ideal vara și o sursă de sănătate curată
Ce poate fi mai plăcut decât un desert proaspăt şi aromat într-o zi toridă de august?
Purtând în ele căldura soarelui şi prospeţimea naturii, fructele de pădure “ne fac cu ochiul” şi ne îndeamnă la degustare. Astăzi, vă propunem bobiţele proaspete de zmeură, de culoare roşie, cu miros foarte plăcut şi gust uşor acrişor şi extrem de aromat. Datorită compoziţiei sale bogate, zmeura vitaminizează şi mineralizează, stimulează sistemul imunitar și optimizează metabolismul.
Pe lângă vitaminele A și B, conține un nivel ridicat de vitamina C (chiar mai multă decât portocalele), dar favorizează şi digestia printr-un aport mare de fibre. Dacă nu vă deranjează sâmburii, care au şi ei beneficii privind întreţinerea şi îngrijirea pielii, vă invităm să alegeţi o variantă sănătoasă de desert.
La Stremț, Horea Duna a ales viaţa la ţară de câțiva ani şi acum este propriul “patron”. A mizat pe soiuri productive în ferma sa, în principal pe cultura de zmeur, dar şi-a diversificat oferta şi la mur sau afin siberian.
În această lună va urma al doilea ciclu de producţie şi chiar dacă piaţa de desfacere constituie o problemă, a găsit soluţia – pe lângă vânzările online, anul trecut a organizat prima dată evenimentul “Ziua porţilor deschise”, când doritorii şi-au cules singuri fructele direct din plantaţie, primind gratuit jumătate din cantitatea culeasă.
Producţia o valorifică şi prin prepararea siropurilor la rece sau a dulceţurilor cu sau fără seminţe sau chiar cu îndulcitor natural din stevia pe care îl extrage după reţeta proprie.
De reținut că substituentul pentru zahăr, fără calorii, numit ”xylitol” este extras din zmeură.
sursa: radiounirea.ro / Dărămuș Lucian
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Politică Administrațieacum 4 zile
Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) dublu campion naţional de seniori la șah, într-o singură zi!