Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă, marcată de Centrul Regional ANITP Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANITP trafic persoanePentru marcarea Zilei Mondiale Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă, celebrată la data de 12 iunie, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, a organizat în data de 11 iunie 2013, o masă rotundă, eveniment la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai organizaţiilor nonguvernamentale, instituţii implicate în prevenirea, combaterea şi asistenţa victimelor traficului de persoane.

Potrivit ANITP, „Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă s-a marcat pentru prima dată în 2002, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Muncii, cu scopul de a arăta lumii întregi tratamentul inuman la care sunt supuşi copii din întreaga lume, care sunt forţaţi să muncească de la vârste fragede.

Organizaţia Mondială a Muncii atrage atenţia asupra faptului că aceşti copii sunt obligaţi să muncească în condiţii extrem de dure, care uneori le pun viaţa în pericol, nu au acces la educaţie ori la îngrijiri medicale, iar drepturile de bază nu le sunt respectate.

Evenimentul organizat a vizat îmbunătăţirea activităţii interinstituţionale în lupta împotriva traficului de persoane, activitate desfăşurată în cadrul campaniei de prevenire   a traficului de persoane „A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!”, scopul campaniei fiind prevenirea traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă.”

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea