Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret se sărbătorește vineri, 20 martie 2015
Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret se sărbătorește, în fiecare an, la 20 martie, în peste 80 de țări, la inițiativa Asociației Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret (ASSITEJ, organizație nonguvernamentală, fondată în 1965). Organizația promovează schimbul internațional de cunoștințe și practici în teatru.
Ziua a fost marcată pentru prima oară în 2001, la inițiativa Asociației Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret și urmărește educarea celor mici prin teatru, prin diversele personaje interpretate. Un obiectiv al ASSITEJ este acela de a atrage atenția publicului asupra artei pentru copii și tineret prin evenimente speciale, repetiții în aer liber, lecturi, expoziții, articole în ziare și reviste.
Un alt obiectiv îl reprezintă stimularea schimbului de experiență de teatru pentru copii și tineri între diverse națiuni și regiuni ale lumii, pentru a încuraja și revitaliza dezvoltarea teatrului. Cei care beneficiază cel mai mult în urma acestui schimb de experiențe culturale sunt copiii și tinerii, datorită expunerii la o diversitate culturală globală.
România, fiind una dintre țările fondatoare ale ASSITEJ, organizează în fiecare an diverse manifestări. Este deja o tradiție ca în această zi pe scena Teatrului „Ion Creangă” să se desfășoare cel puțin un spectacol.
Teatrul este o tradiție vie, peste tot în lume. Artele spectacolului de teatru sunt, de mii de ani, parte a vieții culturale, iar de câteva secole încoace se adresează și publicului format din copii și tineri. Intrarea în contact cu arta dramatică, începând din fragedă copilărie, este importantă pentru formarea personalității viitorului adult. Prin vizionarea unui spectacol de teatru, este cultivată abilitatea de a asculta și de a înțelege. De aceea, devine necesară acordarea unei atenții deosebite teatrului pentru copii și tineret, asigurând condițiile ca fiecare copil, din fiecare grădiniță, și fiecare elev, din fiecare clasă, să poată merge la teatru.
Sursa Agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii