Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua Eroilor, comemorată la Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş

Bogdan Presecan

Publicat

în

Centre Filantropia Ortodoxă Alba de 1 Iunie (3)Beneficiarii serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din cadrul Aşezământului Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş vor comemora mâine, 13 iunie, Ziua Eroilor, la Praznicul Înălţării Domnului, pentru a-i cinsti pe cei care s-au jertfit pentru apărarea ţării şi a credinţei strămoşeşti.

Potrivit Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “evenimentul va începe cu participarea la Sfânta Liturghie oficiată în biserica parohială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş, urmată de slujba de parastas pentru eroii satului, la Monumentul Eroilor situat în centrul comunei. Manifestarea va continua cu prelegerile susţinute de primarul localităţii, Nicolae Bogdan, profesorul de istorie şi geografie Lupean Nicolae, director al Şcolii cu clasele I – VIII Roşia de Secaş şi de preotul coordonator Ovidiu Nicolae Pop despre semnificaţia jertfei eroilor pentru neamul românesc. Cei prezenţi vor viziona apoi materiale documentare care fac referire la istoria României. Acţiunea se va încheia prin vizitarea expoziţiei etnografice din comuna Roşia de Secaş.

Activitatea de mâine este inclusă în campania „Zilele Filantropiei”, organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în perioada 10 iunie – 10 iulie 2013.

Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia din anul 2008, fiind coordonat de părintele Ovidiu Nicolae Pop. În cadrul aşezământului îşi desfăşoară activitatea un centru educaţional pentru 25 de copii şi serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice care a scop sprijinirea persoanelor în etate, sărace, aflate în dificultate. 25 de vârstnici beneficiază lunar de pachete cu alimente, servicii de menaj, igienizarea locuinţei, servicii recreative, servicii de consiliere socială şi religioasă, companie, igienizare personală în cazuri speciale, ajutor în gospodărie şi la achitarea facturilor şi cumpărăturilor. În cei cinci ani de activitate, Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş a ajutat 250 de vârstnici.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea