Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Zilele Zăpezii” la Domeniul Schiabil Şureanu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar dacă în ultima perioadă primăvara s-a instalat pe deplin în zona de şes, aducând temperaturi destul de ridicate, la munte, zăpada este numai bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. La Domeniul Schiabil Şureanu distracţia de pe pârtii e departe de a se fi terminat. La sfârşitul acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 24 martie, aici vor avea loc „Zilele Zăpezii”. Printre cei care vor încinge atmosfera la peste 1800 de metri se numără MC Kotto şi Vox Electric Band. Organizatorii au pregătit o serie de surprize pentru cei care vor lua parte la evenimentul de la sfârşitul săptămânii: coborâre cu torţe pe pârtii, foc de tabără, tombolă, paradă de costume şi concursuri de schi, sanie şi snowboard. Valoarea totală a premiilor puse la bătaie se ridică la 700 de euro.
În acest moment, toate cele nouă pârtii de la Şureanu sunt deschise. Stratul de zăpadă este numai bun pentru practicarea sporturilor de iarnă, iar pârtiile sunt bătătorite frecvent şi nu prezintă denivelări. Cei care vor fi prezenţi la „Zilele Zăpezii” şi toţi iubitorii sporturilor de iarnă care-şi vor petrece week-end-ul la Şureanu beneficiază ca şi până acum de o serie de servicii, precum asistenţă Salvamont; şcoală de schi şi snowboard la baza pârtiilor, centru de închirieri schiuri şi snowboards în Luncile Prigoanei, centru de închirieri schiuri la baza pârtiei şi trei restaurante de tip after-schi, aflate în zona pârtiilor.
Accesul la Domeniul Schiabil Şureanu, plecând din Sebeş, presupune parcurgerea DN 67 C, până la barajul Oaşa, apoi la dreapta, pe lângă baraj pe DJ 704, pe ruta Oaşa – Mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu. Drumul până la baraj se prezintă destul de bine, singura porţiune care pune probleme şoferilor este cea dintre barajul Oaşa şi pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Cu toate acestea, orice tip de autovehicul, poate urca pe acest drum, însă cu condiţia echipării cu anvelopele de iarnă şi lanţuri pentru roţi. Aşadar, sunteţi aşteptaţi la „Zilele Zăpezii” de la Domeniul Schiabil Şureanu, sâmbătă, 24 martie, pentru o porţie de distracţie la mare altitudine. (E.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea