Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Zi de sărbătoare la Serviciul Social de Îngrijire la Domiciliu a Persoanelor Adulte cu Dizabilități Blaj: „Un surâs pe față semenilor, un zâmbet pe fața lui Hristos”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zi de sărbătoare la Serviciul Social de Îngrijire la Domiciliu a Persoanelor Adulte cu Dizabilități Blaj: „Un surâs pe față semenilor, un zâmbet pe fața lui Hristos”

Luni, 21 martie, în cadrul Serviciului Social de Îngrijire la Domiciliu a Persoanelor Adulte cu Dizabilități Blaj, a avut loc un eveniment cultural însoțit de sărbătorirea zilelor de naștere a trei beneficiari din cadrul Serviciului.

La început părintele Ovidiu Pop, protopop al Protopopiatului Ortodox Blaj, a rostit un cuvânt duhovnicesc adresat beneficiarilor prezenți cu ocazia Postului Sfintelor Paști. Părintele protopop le-a vorbit celor prezenți despre importanța postului, a credinței și a faptelor bune, ca o concretizare a dragostei față de semeni și față de Dumnezeu.

Ulterior, a avut loc sărbătorirea celor trei beneficiari. La acest moment, sărbătoriților li s-au înmânat daruri și li s-au cântat „La mulți ani!”. Această zi s-a încheiat cu o agapă frățească la care au luat parte atât beneficiarii, cât și personalul serviciului.

Serviciul Social de îngrijire la domiciliu pentru persoane adulte cu dizabilități Blaj a luat ființă în anul 2019, în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Alba, aflată în subordinea Consiliului Județean Alba. Acest serviciu social este licențiat din anul 2020 și este destinat persoanelor adulte cu dizabilități care dețin certificat de handicap – ușor, mediu sau accentuat și sunt admiși în cadrul Serviciului prin decizia DGASPC Alba.

Persoanele ocrotite în cadrul serviciului nostru beneficiază de activități sociale, de îngrijire personală, activități de sprijin pentru hrănire și hidratare, masă caldă, pachete cu alimente, pachete cu materiale igienico-sanitare, efectuarea de cumpărături, activități de petrecere a timpului liber, activități de asistență socială și religioasă prin preotul paroh, consiliere și informare socială.

Asistent social,
Veronica Pop


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea