Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Zece sfaturi pentru un CV mai bun, care să vă aducă slujba potrivită

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

URS Construct

Se întâmplă deseori ca atunci când în sfârșit dai peste anunțul mult așteptat, în vederea obținerii unui loc de muncă, să fii tentat să aplici cât mai repede, fără să acorzi atenția necesară CV-ului tău. Oprește-te puțin și amintește-ți că mai sunt cel puțin alte câteva zeci de persoane care își doresc același post. Și degeaba ai tu convingerea că ești persoana cea mai potrivită pentru postul respectiv, dacă CV-ul tău nu îi convinge pe angajatori să te cheme la interviu. Atunci trebuie să realizezi că trebuie să faci în așa fel încât CV-ul tău să iasă în evidență. Iată câteva lucruri de bază de care trebuie să ții cont. Informațiile personale ar trebui să conțină numele, vârsta și detaliile de contact. Dacă ai o pcvagină personală sau un blog care îți face cinste, poți include adresa aici. Oricum vei fi supus unei ”anchete” în mediul virtual, așa că înțelept ar fi să îți păstrezi activitatea online cât mai securizată. Starea civilă și numărul de copii nu trebuie neapărat precizate. Oferă detalii despre locurile de muncă anterioare și fă referire la realizările tale, mai degrabă decât la responsabilități. Spune ce ai reușit să faci efectiv, nu ce ar fi trebuit să faci. Ordinea în care notezi aceste experiențe ar fi bine să fie una invers cronologică, astfel încât informația recentă și relevantă să fie ușor de găsit. La capitolul educație, în funcție de câtă experiență ai, te poți limita la studiile superioare.

Citeşte şi: Cum se impozitează indemnizaţia pentru creşterea copilului

De exemplu, după mai bine de 10 ani de muncă, liceul terminat nu mai prezintă neapărat importanță. Scrie doar competențele care au legătură cu locul de muncă pentru care aplici. Să înșiri multiple rânduri de cursuri la care ai participat, înseamnă să umpli documentul cu informații care nu sunt relevante pentru cel care recrutează. Șansele ca un CV ”roman” să fie citit în întregime sunt mici. Când are câteva sute de CV-uri în față, angajatorul le va aprecia pe cele succinte, care, pe cât posibil, nu depășesc două pagini, decât dacă ai foarte multă experiență în spate, care desigur trebuie menționată. Iată și câteva aspecte de design care îți pot scoate CV-ul în evidență: poza, deși nu este obligatorie, îl ajută pe cel care recrutează să te țină minte, creierul uman procesează și reține informația mai bine în imagini; aranjează informația pe categorii și lasă spațiu între ele pentru a ușura lectura; evită să folosești același CV pentru toate posturile la care aplici, pentru fiecare post există cerințe diferite și trebuie să scoți în evidență acele informații care răspund nevoilor angajatorului. Fii original și îndrăznește să te abați de la formatul standard dacă aplici pentru un job în marketing sau advertising. Am lăsat spre final o regulă de bază: aceea de a spune adevărul. De exemplu, pentru un loc de muncă ce implică șofat, să scrii că ai deja carnetul când tu doar ce te-ai înscris la școala de șoferi nu e în regulă. În încheiere, te invit să îți schimbi puțin perspectiva și să te gândești la CV ca la un document care vorbește despre tine, dar pentru angajator. E biletul tău de intrare la un interviu, așa că merită să îți iei puțin timp și să te întrebi ce caută recrutorul, ce i-ar plăcea să vadă în CV. Ajută-l să te remarce.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

21 ianuarie: Ziua Îmbrăţişărilor, în toată lumea: Aşadar, îmbrăţişaţi-vă, pentru a fi mai sănătoşi şi optimişti!

Ziarul Unirea

Publicat

în

21 ianuarie: Ziua Îmbrăţişărilor, în toată lumea: Aşadar, îmbrăţişaţi-vă, pentru a fi mai sănătoşi şi optimişti! Pe 21 ianuarie, în toată lumea este sărbătorită Ziua Îmbrățișărilor. O îmbrăţişare aduce sănătate, spun psihologii, aşa că cineva s-a gândit să inventeze o sărbătoare într-o perioadă pe care alţii au considerat-o deprimantă. Sărbătoarea îmbrăţişărilor, instituită în anul 1986 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea