Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Zece MOTIVE pentru care să vizitezi judeţul ALBA

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

poza top albaARGUMENTE pentru Alba. Judeţul Alba este unul dintre cele mai frumoase ţinuturi româneşti, pe care trebuie să-l vizitezi măcar o dată în viaţă. Este un judeţ al istoriei, al naturii, al culturii şi al oamenilor la un loc, un judeţ… revigorant. De la peşteri, cascade, lacuri, cetăţi, castele, stânci, peisaje neasemuit de frumoase, de toate ţi-e dat să vezi în această destinaţie de excepţie. O mulţime de “minunăţii” ale naturii dar şi cele mai mari momente ale istoriei românilor, toate îl definesc şi îl recomandă, totodată, ca o uriaşă carte de vizită. Este un judeţ fabulos, în care se respiră aerul istoriei şi în care oriunde din locuri ai ajunge, ai avea ceva de văzut. În plus, un mix de evenimente culturale, pentru toate vârstele şi toate gusturile, te vor atrage ca un magnet spre a păşi pe aceste meleaguri.

CITIŢI şi Cele mai frumoase atracţii turistice din Alba. Care credeţi că sunt locurile care trebuie neapărat vizitate de turişti în judeţul din inima Transilvaniei?

Iată, aşadar, zece motive pentru care să alegi judeţul Alba ca următoarea destinaţie pentru vacanţa ta.

1…pentru că niciunde în Europa nu mai există atâta aur. Roşia Montană deţine primul loc în Europa şi al treilea în lume ca zăcământ aurifer.

2…pentru că la Alba Iulia s-au petrecut cele mai mari momente ale românilor de pretutindeni: Unirea Ţărilor Române (1600) şi Marea Unire (1918). Şi pentru că de acest pământ al judeţului se leagă nume mari ale istoriei, de la Decebal şi Mihai Viteazul, la Horea, Avram Iancu şi Regele Ferdinand.

3…pentru că natura e un spectacol derutant de frumos. Vei crede c-ai ajuns în oceanele de brazi din Elveţia, în peşterile adânci din Mexic şi printre stâncile uriaşe din Japonia.

4…pentru că te aşteaptă privelişti incredibile la Piatra Secuiului, uliţe superbe la Rimetea şi bisericuţe de lemn în Ţara Moţilor.

5…pentru că oriunde ai călători, te întâmpină arta. Catedrale, cetăţei săseşti şi castele ungureşti – aici sunt cele mai valoroase opere de artă romanică şi barocă din Transilvania.

6…pentru că în Cetatea Alba Iuliei timpul se opreşte în loc. Gărzi imperiale, salve de tun şi hoteluri medievale te trimit în lumea apusă a regilor.

7…pentru că este un judeţ al schiorilor, alpiniştilor, călăreţilor, motocicliştilor, bicicliştilor, vânătorilor şi pescarilor.

8…pentru că este un mare judeţ al distanţelor mici. Oricât de scurt ar fi timpul, ajungi rapid la oricare dintre destinaţii.

9…pentru că oricât de puţini ar fi banii poţi înnopta şi mânca un mic-dejun rustic în casele primitoare ale localnicilor. Iar dimineaţa, în multe locuri, îi poţi vedea mergând la biserică în „haine româneşti”, ţesute de mâinile lor după meşteşuguri străvechi.

10… pentru că nu oriunde găseşti locuri mai romantice ca „Poiana Inimii”, de lângă Piscurile Pietrei Craivii sau “Dâmbul Îndrăgostiţilor”, din comuna Horea, Munţii Apuseni.

şi….un al unsprezecelea motiv, pentru că e un judeţ al călătorului. S-o spună cărţile de oaspeţi ale muzeelor, bisericilor, de lemn, cetăţilor, caselor memoriale, şi mai ales, s-o spună vârfurile munţilor, pe care au scris, cu litere de piatră, turiştii: „ne-a plăcut”.

 În plus: Aici se organizează anual evenimente cu renume naţional deja sau chiar internaţional, Festivalul Roman Apulum – Zilele Cetăţii Alba Carolina, Festivalul Alba Jazz, Sărbătoarea Muzicii, Festivalul Cetăţilor Dacice, Târgul de Fete de pe Muntele Găina, Şureanu Mountain Bike&Fly Festival, Alba Iulia Music and Film Festival, Festivalul Internaţional de Teatru Poveşti sau Alba Fest, fiind doar câteva dintre ele.

 Sursa argumente: „Judeţul Alba. Ghid Turistic „, Consiliul Judeţean Alba.

Dacă aţi vizitat judeţul Alba, aşteptăm comentariile dumneavoastră cu ce alte motive ar putea fi adăugate pe listă, dar şi ale voastre, locuitori ai judeţului, după care, vom face un alt material cu părerile voastre, ale cititorilor. Deci….De ce ar trebui să viziteze turiştii judeţul Alba?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea