Workshop organizat de ADR Centru pentru oamenii de afaceri interesaţi de procedurile de achiziţii publice
BISNet Transylvania – Reţea de Sprijin în Afaceri şi Inovare pentru IMM-urile din Transilvania
Peste 50 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Regiunea Centru, precum şi din judeţele Hunedoara, Cluj şi Bihor, care au în derulare sau intenţionează să implementeze proiecte cu fonduri nerambursabile, au participat joi, la Hotel Parc din Alba Iulia, la workshop-ul „Politici de folosire eficientă a fondurilor Uniunii Europene de către IMM-uri, în vederea realizării de achiziţii publice”. ADR Centru a organizat acest eveniment, cu participare gratuită, în cadrul proiectului BISNet Transylvania, pentru a-i informa pe oamenii de afaceri despre prevederile legislative în domeniul achiziţiilor publice şi modul de alegere a procedurii corecte.
Evenimentul s-a adresat în special firmelor, dar au participat şi reprezentanţii altor organizaţii care beneficiază de finanţări ale Uniunii Europene sau de fonduri publice. Workshop-ul a adus în atenţia participanţilor subiecte de interes în domeniul achiziţiilor publice, referitoare la: legislaţia în vigoare, planificarea şi alegerea procedurii potrivite pentru o achiziţie publică, elaborarea contestaţiilor în procedurile de achiziţii, precum şi momentul oportun pentru depunerea acestora, dar şi referitor la elementele obligatorii de publicitate şi transparenţă. Pentru informarea corectă şi cu informaţii de ultimă oră a participanţilor, ADR Centru l-a invitat pe domnul ec. Alin Ivan, CMC în cadrul firmei Svasta Integrated Consulting Group Bucureşti, care a moderat evenimentul, împreună cu doamna Simona Bârsan, director în cadrul institutului CENTI Cluj-Napoca. Pe parcursul a mai mult de 10 ore participanţii au dezbătut studii de caz, au identificat soluţii practice la diverse speţe întâlnite şi invitaţii, alături de experţii ADR Centru au răspuns întrebărilor punctuale ale celor prezenţi.
”Acest eveniment este organizat împreună cu Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Optoelectronică (INOE 2000) filiala ICIA Cluj-Napoca, prin Centrul de Transfer Tehnologic CENTI şi se înscrie în programul de activităţi al proiectului BISNet Transylvania. Suntem preocupaţi permanent de transferul de cunoştinţe şi bune practici către reprezentanţii mediului de afaceri, deoarece, în condiţiile în care proiectele derulate de către comunitatea de afaceri sunt eficiente, fondurile publice sunt absorbite cu scopul concret de dezvoltare tehnologică şi creare de locuri de muncă bine plătite. Proiectul BISNet Transylvania pe care îl derulăm în parteneriat cu ADR Nord-Vest este finanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Cadru pentru Competitivitate şi Inovare, CIP 2007-2013 şi este implementat de cei 7 parteneri ai consorţiului în calitate de membri ai Enterprise Europe Network”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru. (N.L)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]