Rămâi conectat

Curier Județean

WEEKEND: Vezi starea pârtiilor de schi din judeţul Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Starea pârtiilor de schi din judeţul Alba în perioada 21-23 decembrie 2012

  • Arieşeni (stațiunea Vârtop)

Drum: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii: stratul de zăpadă atinge aproximativ 30 cm, fiind potrivit pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.accuweather.com), vremea va fi rece în weekend.

Instalaţii de cablu: cele două teleschiuri funcţionează în regim normal, de marţi până Duminică, între orele 09.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalaţie de nocturnă.

Servicii: asistenţă Salvamont; şcoală de schi la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante şi unităţi de cazare în staţiunea Vârtop.

*Domeniul Schiabil Şureanu

Drum: singura porţiune care pune probleme de accesibilitate şoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Şureanu, şi anume tronsonul dintre barajul Oaşa şi pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă mici porţiuni de carosabil accidentat şi îngust. Totuşi, el este accesibil oricărui tip de autovehicul, fiind obligatorii anvelopele de iarnă.

Pârtii: odată cu noul sezon de schi, a fost introdusă o nouă pârtie, denumită A 3. Porneşte de la cota 2.010 m, ajunge la cota 1.650 şi are o lungime de aproximativ 1.850 m. Aşadar, la Şureanu putem vorbi, în prezent, de 9 pârtii (A 1, A 2, A 3, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2), toate funcţionale. Stratul de zăpadă măsoară circa 30 cm grosime, în funcţie de altitudine, dar prezintă unele porţiuni cu smocuri de iarbă şi pietre, ceea ce poate fi o problemă la coborâre.

De asemenea, iubitorii de freeride şi schi de tură vor fi dezamăgiţi, întrucât stratul de zăpadă din afara pârtiilor nu e suficient de gros pentru alunecarea în siguranţă.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Şureanu vremea va fi rece, cu temperaturi minime de până la -15 grade Celsius.

Instalaţii de cablu: atât telescaunul, cât şi cele două teleschiuri vor funcţiona în regim normal, de marţi până Duminică, între orele 09.30 – 16.30.

Servicii: asistenţă Salvamont; Şcoală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei apreschi-uri; unităţi de cazare în Luncile Prigoanei şi în Poarta Raiului.

Informații suplimentare: „Alba. Pagini de vacanță” (revista online de turism a Consiliului Județean Alba stiri.turismalba.ro)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea