WEEKEND: Vezi starea pârtiilor de schi din judeţul Alba

WEEKEND: Vezi starea pârtiilor de schi din judeţul Alba

Starea pârtiilor de schi din judeţul Alba în perioada 21-23 decembrie 2012

  • Arieşeni (stațiunea Vârtop)

Drum: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii: stratul de zăpadă atinge aproximativ 30 cm, fiind potrivit pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.accuweather.com), vremea va fi rece în weekend.

Instalaţii de cablu: cele două teleschiuri funcţionează în regim normal, de marţi până Duminică, între orele 09.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalaţie de nocturnă.

Servicii: asistenţă Salvamont; şcoală de schi la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante şi unităţi de cazare în staţiunea Vârtop.

*Domeniul Schiabil Şureanu

Drum: singura porţiune care pune probleme de accesibilitate şoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Şureanu, şi anume tronsonul dintre barajul Oaşa şi pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă mici porţiuni de carosabil accidentat şi îngust. Totuşi, el este accesibil oricărui tip de autovehicul, fiind obligatorii anvelopele de iarnă.

Pârtii: odată cu noul sezon de schi, a fost introdusă o nouă pârtie, denumită A 3. Porneşte de la cota 2.010 m, ajunge la cota 1.650 şi are o lungime de aproximativ 1.850 m. Aşadar, la Şureanu putem vorbi, în prezent, de 9 pârtii (A 1, A 2, A 3, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2), toate funcţionale. Stratul de zăpadă măsoară circa 30 cm grosime, în funcţie de altitudine, dar prezintă unele porţiuni cu smocuri de iarbă şi pietre, ceea ce poate fi o problemă la coborâre.

De asemenea, iubitorii de freeride şi schi de tură vor fi dezamăgiţi, întrucât stratul de zăpadă din afara pârtiilor nu e suficient de gros pentru alunecarea în siguranţă.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Şureanu vremea va fi rece, cu temperaturi minime de până la -15 grade Celsius.

Instalaţii de cablu: atât telescaunul, cât şi cele două teleschiuri vor funcţiona în regim normal, de marţi până Duminică, între orele 09.30 – 16.30.

Servicii: asistenţă Salvamont; Şcoală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei apreschi-uri; unităţi de cazare în Luncile Prigoanei şi în Poarta Raiului.

Informații suplimentare: „Alba. Pagini de vacanță” (revista online de turism a Consiliului Județean Alba stiri.turismalba.ro)


Un răspuns la “WEEKEND: Vezi starea pârtiilor de schi din judeţul Alba”

  1. nu recomad nimanui sa se aventureze spre partia de la Surianu, desigur, pentru aventurieri dornici de adrenaline le doresc drum bun dar mare grija sanse 90% sa ramai inzapezit contempland natura la -20 noaptea:)