Rămâi conectat

Actualitate

Weekend fără incidente la Alba Iulia. Jandarmii aflați la datorie nu au aplicat nicio amendă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipajele de jandarmerie care au fost la datorie în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie a.c. nu au fost nevoite să intervină pentru restabilirea ordinii publice sau pentru aplanarea unor conflicte de mare amploare şi nu au aplicat nicio sancţiune pecuniară.

“Ziua de 1 Decembrie reprezintă pentru toţi românii un moment aniversar, o sărbătoare a tuturor, dar si un prilej de reflecţie, un prilej de aducere aminte a Marii Uniri din anul 1918, etapă de mare însemnătate în dezvoltarea istorică a poporului român şi a României contemporane. Acest gând se pare că i-a însufleţit pe cei care au venit în Cetatea Marii Uniri deoarece, în mare parte, cetăţenii care au participat la această mare sărbătoare au dat dovadă de maturitate, responsabilitate şi au respectat atât normele legale de convieţuire în societate cât şi cele care reglementează comportamentul pe timpul adunărilor publice. Toate activităţile dedicate Zilei Naţionale a României s-au desfăşurat exact aşa cum au fost planificate de organizatori, în deplină siguranţă pentru participanţi şi fără încălcări ale ordinii şi liniştii publice.

Efective din cadrul Jandarmeriei Alba şi  Grupării de Jandarmi Mobile – Tîrgu Mureş au intervenit doar pentru aplanarea unor mici conflicte – izbucnite, în special,  pe fondul consumului excesiv de alcool – precum şi pentru ajutarea unei turiste în vârstă de 82 de ani, din Arad, să se reîntoarcă la autocarul cu care venise în Alba Iulia. Doamna în cauză nu mai putea să regăsească  locul unde vehiculul era parcat, nu avea niciun  mijloc de comunicare cu grupul de care aparţinea, începuse să resimtă efectul frigului şi al oboselii şi, în aceste condiţii, a apelat la ajutorul unui echipaj de jandarmerie pe care l-a întâlnit zona Catedralei Reîntregirii Neamului”, se arată într-un comunicat remis presei de Inspectoratul Județean al Jandarmeriri Alba.

foto  arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă Conform sondajului, cu 46,6% din intenția de vot la europarlamentare este alianța 46,6%, pe locul secund este AUR cu 16,7%, iar pe locul trei, Alianța Dreapta Unită cu 13,8%. Comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea