Rămâi conectat

Actualitate

VREMEA în țară: Trecem de la caniculă la furtuni tropicale. Zonele cele mai afectate de schimbările meteo

Ziarul Unirea

Publicat

în

VREMEA în țară: Trecem de la caniculă la furtuni tropicale. Zonele cele mai afectate de schimbările meteo

Conform prognozei emise de ANM, vineri 6 august, vremea se va schimba radical. Se anunţă instabilitate accentuată, iar valorile termice vor scădea semnificativ în toată ţara.

Cerul va fi temporar noros şi pe arii relativ extinse (exceptând partea de sud-vest a teritoriului) se vor semnala averse şi local descărcări electrice. Fenomenele vor fi mai intense în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zonele de munte, unde vor fi posibile vijelii şi grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Vântul va fi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 33 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade. uşor mai scăzute în depresiuni.

În București asistăm la o răcorire a vremii

Şi în Capitală vremea se răcoreşte. Valorile termice vor scădea semnificativ, iar temporar înnorările vor fi accentuate. Mai ales în cursul zilei vor fi averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30 – 31 de grade, iar cea minimă de 17 – 19 grade.

În intervalul 06 august, ora 10:00 – 07 august, ora 10:00, în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25 – 40 l/mp.

De sâmbătă însă, căldura se întoarce

Meteorologii spun că vremea va fi călduroasă în vestul şi sudul ţării, iar în rest se va menţine normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, când pe arii restrânse în zona montană şi în sud-estul teritoriului se vor semnala ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în regiunile estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, iar cele minime, în general, între 10 şi 20 de grade.

În Bucureşti, valorile termice diurne vor creşte uşor faţă de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va fi de 31 – 32 de grade, iar cea minimă de 16 – 19 grade. Vântul va sufla slab până la moderat.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea