Rămâi conectat

Curier Județean

Vremea în luna decembrie 2022. Estimări METEO pentru Crăciun și Revelion 2023

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea în luna decembrie 2022. Prognoza METEO până în 2 ianuarie 2023. Estimări METEO pentru Crăciun și Revelion 2023

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarea perioadă, inclusiv de sărbători. Ca aproape în fiecare an, mare parte dintre români aleg să-și petreacă sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou în zone de munte, în speranța că vor avea parte de ceva zăpadă. Căci, sărbătorile de iarnă nu au nici un pic de farmec fără brazii acoperiți de zăpadă.

Specialiștii în meteorologie din cadrul ANM au făcut ultimele estimări cu privire la vremea din această perioadă. Ei au prezentat prognoza pentru următoarele săptămâni, până la finalul perioadei de sărbătoare și concedii.

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite de Crăciun

Pentru cei interesați este bine de știut că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor țării. Deși pare un lucru rău, pentru cei care sperau la zăpadă din belșug și plimbări sub clar de lună cu sania, prognoza meteo are și o parte bună.

Românii vor consuma mai puțină energie pentru încălzirea locuințelor, în această perioadă, ceea ce va duce la facturi mai mici pentru încălzire. O adevărată binecuvântare pentru vremurile de criză în care trăim. Astfel, de Revelion, indiferent unde se vor afla, ei vor avea un motiv în plus să petreacă trecerea dintre ani cu multă voie bună.

Pe de altă parte, meteorologii arată că regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare mai ales în sud-vest, vest, nord-vest și centru, din 5 până pe 19 decembrie.

Vremea în săptămâna 5 – 12 decembrie

În săptămâna cuprinsă între 5 și 12 decembrie, temperaturile vor fi ma ridicate decât cele specifice perioadei. Valorile termice mai crescute se vor face simțite pe între teritoriul țării.

În schimb, vremea frumoasă va aduce ploi într-o cantitate mai mare decât cea obișnuită. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale.

Vremea  săptămâna 12 – 19 decembrie

În săptămâna următoare, între 12 și 19 decembrie, temperaturile vor continua să se mențină la un nivel ridicat, peste cele normale aferente acestui interval de timp. Va fi cald, conform estimărilor din prognoza meteo, în cea mai mare parte a țării.

Și ca în săptămâna precedentă, vor fi ploi la un nivel peste media normală a perioadei. Acestea se vor manifesta, cu precădere mai ales în vest, nord-vest și centru. Dar, în esență, nici o regiune a țării nu va fi ocolită de precipitații.

 Vremea în săptămâna 19– 26 decembrie

În săptămâna 19-26 decembrie 2022, temperaturile medii se mențin ușor ridicate pentru perioada din calendar, în special în regiunile sudice ale țării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval al calendarului, pentru toate regiunile din România.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion 2022-2023

 Vremea în săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie 2023

În ceaa ce privește starea vremii în ultima săptămâna din luna decembrie, temperaturile medii se mențin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Dacă vorbim de precipitații, acestea vor avea cantități mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile țării.

Estimările meteo pentru Crăciun 2022 și Revelion 2023

Temperaturile medii, în zilele dinainte și cele de Crăciun vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor țării. În schimb, regimul pluviometric va fi mai apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna de după Crăciun și până de Anul Nou, meteorologii prognozează tot o temperatură caldă. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice, pe întreg teritoriul României. Astfel, chiar dacă nu se vor bucura de zăpadă, măcar românii vor avea motive să petreacă datorită facturilor mai reduse.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, mai atrag atenția meteorologii din cadrul ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea