Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vreme extrem de schimbătoare în România: Vortexul polar se va „ciocni” cu iarna indiană

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Vreme extrem de schimbătoare în România: Vortexul polar se va „ciocni” cu iarna indiană

În următoarea perioadă vom avea parte de o vreme extrem de schimbătoare în România. Temperaturile vor crește neașteptat de mult pentru perioada aceasta, zilele următoare fiind prognozat un val de aer polar care va lovi țara, ceea ce va aduce ger și temperaturi extrem de scăzute. Diferențele de temperatură vor fi extrem de mari de la o perioadă la alta.

Ninsori, polei, dar și ploaie înghețată! În zilele următoare, vor fi intervale cu ploi, ninsori și polei, mai ales în jumătatea sudică a țării. În următoarele 24 de ore, teritoriul România va intra sub influența unui areal vast de presiunea atmosferică coborâtă, extins în prezent deasupra Europei Centrale, informează România TV.

Deși vremea va intra într-un proces de încălzire, în acestă seară și în cursul nopții se vor produce atât ploi, cât și ninsori, lapovițe și, local, depuneri de polei. Va ninge mai ales în jumătatea nord-vestică a Olteniei. Chiar dacă temperaturile vor fi destul de ridicate, ușor pozitive sau în jurul valorii de 0 grade, vor fi și intervale cu ninsoare moderată, iar local se va depune strat de zăpadă.

Ninsori se vor semnala pe spații mai restrânse și în nordul Munteniei, precum și în zona de munte. În jumătatea sud-estică a Olteniei, sudul Olteniei, Dobrogea și sudul Moldovei, vor predomina ploile, care local vor fi moderate cantitativ.

Izolat, în special în zonele mai înalte din partea de sud a Transilvaniei și Banatului, vor fi intervale cu ploaie înghețată și depuneri de polei. Avertizare meteo pentru ninsori și polei, pentru joi, 15 decembrie.Cantitățile de precipitații vor atinge, în general, 5 – 15 l/mp în sudul țării și, local, până la 15 – 20 de l/mp în sud-vest.

Vineri, vremea se va încălzi în toată țara, iar temperaturile maxime vor atinge până la 8 – 10 grade în regiunile vestice și sud-estice, dar aerulpolar revine în forţă de săptămâna viitoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea