Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere pentru tratament balnear 2023: Guvernul oferă bilete pentru peste 100.000 de seniori români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere pentru tratament balnear 2023: Guvernul oferă bilete pentru peste 100.000 de seniori români

Cel puțin 100.000 de seniori vor avea parte de o serie de avantaje și alte ajutoare. Aproape 120.000 de vârstnici pot solicita bilete de tratament în valoare de 2.600 de lei de persoană la stațiunile balneare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Biletele pentru tratament balnear sunt valabile 16 zile, dintre care 12 sunt rezervate pentru îngrijiri medicale care să îmbunătățească sau să restabilească starea de sănătate. Numărul biletelor complet subvenționate este incredibil de mic, de doar 15% din total, pensionarii care îndeplinesc condițiile de calificare plătind doar 50% din costul total, iar persoanele în vârstă mai norocoase nu plătesc nimic.

Când începe programul?

Operatorii privați vor prelua o parte din beneficiari începând din acest an, ceea ce reprezintă o premieră pentru pensionarii care beneficiau anterior de bilete de tratament. Începând cu sfârșitul acestei luni, va începe programul. Douăzeci dintre cele 185 de bilete care au fost înmânate în județul Arad sunt gratuite. Începând cu luna martie, Guvernul a făcut anunțul că va acorda 120.000 de bilete pentru persoanele vârstnice care au nevoie de tratamente balneare pentru bolile de care suferă.

Stațiunea balneoclimaterică Moneasa este cea mai căutată destinație din județul Arad, deși alte stațiuni oferă aceleași servicii, precum „Buziaş (23 de bilete), Felix (17 bilete), Vatra Dornei (12 bilete), 1 Mai (11 bilete), Geoagiu (10 bilete), Herculane (9 bilete), Covasna (8 bilete), Calacea (6 bilete), Eforie Nord, Olăneşti şi Sovata (câte 4 bilete), Slănic Moldova, Sângeorz Băi, Turda, Mangalia şi Căciulata (câte două bilete), Tinca, şi Slănic Prahova (câte un bilet)”, potrivit România TV.

În această săptămână, Casa de Pensii Arad a început să vândă bilete. Cel de-al optulea sezon al emisiunii va fi difuzat în perioada 21-27 iunie, iar oaspeții au voie să rămână doar pentru un total de 16 zile, dintre care 12 trebuie să fie folosite pentru tratamentele balneare.

Următoarele serii vor începe pe 9 iulie și se vor încheia pe 25 iulie.

Câte bilete pentru tratament balnear vor fi acordate?

Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii, a precizat pentru sursa citată că finanțarea pentru acest an este de 300 de milioane de lei, ceea ce ar acoperi aproximativ 115.000 de bilete la nivel național. Există posibilitatea ca, în același timp, să se mai adauge în program încă 55.000 de bilete. De asemenea, sunt asigurate servicii medicale și cazare.

„Anul acesta, avem aprobată o suma de 300 de milioane de lei cu aceasta destinație, reprezentând aproape 115 mii de bilete la nivel național. Încă din luna martie am început deja sa avem aceste bilete cu societățile de tratament balnear, astfel incat acum am reușit să încheiem și celelalte licitații cu operatori privați care au participat.

Pot beneficia de bilete pensionarii și asigurații care sunt înscriși în sistemul public de pensii. 15% din totalul biletelor pot fi oferite gratuit persoanelor care se califică pentru prevederile legilor speciale de remediere, care au fost accidentate la locul de muncă sau care au tulburări profesionale. Toate aceste materiale au fost postate de Casa de Pensii pe site-ul propriu, de unde persoanele care se califică pot obține și cererea pentru biletele de tratament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II Pilonul II, beneficiează de la începutul lunii martie, de o măsură inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență și reglementată de Uniunea Europeană. Este vorba desre o majorare semificativă a fondurilor în conturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea