Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere noi pentru români: De unde se pot achiziționa tichetele și la ce folosesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere noi pentru români: De unde se pot achiziționa tichetele și la ce folosesc

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat implementarea unor noi tichete de valoare, odată cu data de 1 ianuarie 2024.

În fiecare an, românii au parte de diferite vouchere care sunt oferite pentru un anumit scop fix. Aceste tichete au rolul de a ajuta oamenii și de a reglementa anumite sisteme de la nivelul statului. Voucherele pot fi folosite și în scopul de a susține o anumită activitate. Așadar, ANAF a anunțat oferirea de noi vouchere, care vor intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2024.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În acest sens, este vorba de tichetele destinate remunerației persoanelor care desfășoară activități casnice. Acestea lucrează în cadrul gospodăriilor oamenilor și le oferă diferite servicii, precum curățenia sau gătitul. Acest tip de activitate se practica până acum la negre, neexistând un contract între beneficiar și prestator. Dar, oferirea acestor vouchere are rolul de a legaliza munca prestatorilor casnici.

Activitatea ocazională, necalificată, desfășurată de un prestator de servicii casnice în legătură cu gospodăria sau proprietățile unei familii sau ale unei persoane singure, în calitate de beneficiar al gospodăriei, este definită prin lege ca fiind munca casnică. Legea prevede în mod clar că activitatea casnică nu poate fi prestată în scop comercial sau în avantajul unor terțe persoane deoarece nu reprezintă un domeniu reglementat. De la 1 ianuarie 2024, românii vor putea beneficia de aceste tichete sau vouchere de activități casnice. Valoarea nominală a cuponului va fi de 15 lei, deși acesta poate fi schimbată anual, în funcție de prevederile legale. Transferul acestor vouchere este strict interzis, conform legii.

Serviciile de curățenie și igienizare, de spălat și călcat, de croitorie, serviciile de pregătire a hranei, de îngrijire personală și de supraveghere a beneficiarilor sunt toate activități pentru care se pot acorda vouchere. Activitățile celor care lucrează ocazional ca bone pot fi, de asemenea, acoperite de cupoanele pentru prestatori casnici. Este esențial de subliniat faptul că prestatorul casnic nu poate fi parte a familiei beneficiarului. Cele două părți se pun de acord asupra numărului de ore și a volumului de muncă. Cu toate acestea, programul zilnic de muncă al unui prestator casnic nu poate depăși 12 ore, sau 6 ore pentru cei cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

De unde se pot achiziționa voucherele

Există mai multe locuri sau modalități prin care pot fi achiziționate aceste tichete de valoare, care au suma maximă de 15 lei. Beneficiarul poate cumpăra aceste tichete atât fizic, cât și în mediul online. Astfel, pentru a intra în posesia tichetelor, beneficiarii casnici le pot cumpăra prin intermediul furnizorului de serviciu poștal universal, de la orice agenție județeană sau municipală pentru ocuparea forței de muncă sau de pe platforma electronică de înregistrare a activităților casnice, care este accesibilă online sau printr-o aplicație mobilă pe orice dispozitiv electronic.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea