Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Vouchere de vacanță pentru toți românii, plătite de stat: Ce prevede proiectul și când ar putea intra în vigoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere de vacanță pentru toți românii, plătite de stat: Ce prevede proiectul și când ar putea intra în vigoare

Aproximativ 4,2 milioane de români sunt angajați în momentul de față la privat și, cu un pic de noroc, vor primi cu toții vouchere de vacanță. Acestea nu vor mai veni însă de la angajator, ci de la bugetul de stat, pe argumentul că o mare parte din acele fonduri cheltuite se vor întoarce la stat prin impozite, taxe, TVA și nu numai.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform unui nou proiect aflat în dezbatere la Parlament, acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei anual angajaților cu contract individual de muncă va fi suportată de la bugetul de stat. În mod previzibil, aceste vouchere sunt deja asigurate de stat pentru bugetari, dar programul se va extinde dincolo de profesori, medici, polițiști și alți angajați în instituțiile statului român.

Toți românii vor merge în vacanță cu vouchere de la stat

Aparent, efortul bugetar pentru o astfel de inițiativă este de aproximativ 6,09 miliarde de lei, dar inițiatorii sunt optimiști că cea mai mare parte a acestor bani, între 60 și 65% din fondurile alocate se vor întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salariu și impozit pe profit. Dincolo de argumentul financiar, mecanismul își propune să desființeze discriminarea dintre bugetari și angajații din sistemul privat.

”Efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacanță celor cca. 4,2 milioane de salariați din sectorul privat este de cca. 6,09 miliarde lei. Însă, efectul global este unul pozitiv, deoarece din această sumă estimăm că cca. 60% – 65% se va întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit etc. Diferența se va regăsi în efectul economic generat”, susțin parlamentarii.

Dacă proiectul va fi adoptat în parlament și promulgat de președintele Iohannis, ar urma să-și facă simțite efectele în piață începând cu 1 ianuarie 2024. Tot din acel moment, fiecare angajator va avea obligația să transmită la Direcțiile Județene de Finanțe lista cu salariații care ar urma să primească vouchere de vacanță.

”Indiferent de numărul contractelor individuale de muncă pe care le are în derulare, un angajat poate alege un singur angajator de la care urmează să primească voucherele de vacanță”, se arată în proiectul de modificare a OUG 8/2009, ordonanța care, în prezent, reglementează tichetele de vacanță.

Sumele corespunzătoare voucherelor de vacanță se alocă anual, din bugetul de stat, din impozitul pe venit plătit de fiecare angajat”.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea