Rămâi conectat

Actualitate

VOR ȘI EI! Profesorii cer măriri salariale, începând cu 1 octombrie: ”Dacă nu se rezolvă putem organiza acțiuni de protest, putem boicota începerea anului școlar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

După medici și profesorii cer măriri salariale, și chiar amenință cu boicot. Marius Nistor, liderul Federației Spiru Haret, susține că a cerut urgentarea negocierilor pentru majorarea salariilor profesorilor de la 1 octombrie, prin noua lege a salarizării.

miting profesori„Am cerut azi oficial ministerului Educației și premierului accelerarea negocierilor pe legea salarizării astfel încât să existe majorări și pentru profesori de la 1 octombrie.

Punem în pericol soarta a generații și generații de elevi. Tinerii cei mai bine pregătiți nu vin în sistemul educațional pentru că nu sunt motivați salarial.

Nemulțumirea profesorilor s-a exacerbat după adoptarea ordonanței de mărire a salariilor demnitarilor.

Dacă nu se rezolvă putem organiza acțiuni de protest, putem boicota începerea anului școlar”, a declarat Marius Nistor la Antena 3.

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat că susține acordarea de resurse suplimentare Educației și că negocierile cu sindicatele continuă privind salarizarea profesorilor.

„Negociem cu sindicatele pentru noua lege a salarizării. E firesc să se dorească mai mult. Eu voi susține acordarea de resurse sporite pentru educație. Profesorii au primit 10% în plus la salariu anul acesta, iar personalul nedidactic 12%, la care se adaugă plata banilor din procesele câștigate în instanță, toate făcute în avans”, a spus Campeanu la Antena 3. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea