Rămâi conectat

Curier Județean

Voluntarii din Cugir se pregătesc de acţiune

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Implicarea serviciilor voluntare în viaţa comunităţilor locale a constituit tema dezbaterii „Oferă-te voluntar, schimbă ceva!” organizată de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, vinerea trecută, la sediul Primăriei Cugir. Reuniunea a fost moderată de lt. colonel Cornel Oprişa, prim adjunct al inspectorului şef al ISU Alba, secondat de şef serviciu – maior Adrian Guia, maior Rodica Rogobete şi plt. Florin Zinca. Evenimentul desfăşurat sub genericul „2011 – Anul European al Voluntariatului” a reunit şefii serviciilor de voluntariat din mai multe localităţi ale judeţului cu scopul de a crea un util schimb de experienţă şi bune practici în acest domeniu, menit să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanţa voluntariatului. În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte de actualitate care au adus în atenţia participanţilor rolul voluntariatului în comunităţi, experienţe privind acest demers în rândul populaţiei din localităţi urbane şi rurale.
Membrii serviciului local pentru situaţii de urgenţă prin şeful acestui serviciu Mircea Zbutea, au oferit un exerciţiu demonstrativ reprezentând simularea unui incendiu la Şcoala generală nr. 2 Cugir prilej cu care au fost distribuite materiale informative privind prevenirea incendiilor, măsuri înainte de producerea unui cutremur sau în caz de inundaţii. Despre rolul şi importanţa voluntariatului în viaţa comunităţii au vorbit primarul Adrian Teban, viceprimarul Rodica Florea, gazde ale evenimentului, precum şi consilierul local Aurel Voicu. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Admitere la școala de subofițeri, de pompieri și protecție civilă 2024 – 300 de locuri disponibile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Admitere la școala de subofițeri, de pompieri și protecție civilă 2024 – 300 de locuri disponibile Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești a scos concurs pentru 300 de locuri, 275 „subofițer de pompieri și protecție civilă” și 25 de locuri „subofițer administrativ” 25 de locuri. „Vrei sa fii coleg […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea