Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, transfer de marcă: Yelyzaveta Ruban, una dintre cele mai bune jucătoare din Divizia A1! Echipa din „Mica Romă” își prezintă extremele din stagiunea 2024/2025

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, transfer de marcă: Yelyzaveta Ruban, una dintre cele mai bune jucătoare din Divizia A1! Echipa din „Mica Romă” își prezintă extremele din stagiunea 2024/2025

Volei Alba Blaj a reușit un transfer extraordinar în perspectiva sezonului 2024/2025, mizând pe Yelyzaveta Ruban (jucătoarea din Azerbaijan, fostă la CSM Lugoj). Pe postul de extremă, pe lângă voleibalista nou-venită, una de o valoare incontestabilă, echipa din „Mica Romă” va continua cu Drussyla Costa, Paula Partnoi, Iman Isanović și Isidora Kockarević. Cele 4 voleibaliste au evoluat la formația din Alba în stagiunea trecută, care a cucerit Supercupa României în „Alba Blaj” Arena..

Yelyzaveta Ruban (Azerbaijan, 29 ani, 1.84 m) reprezint[ o voleibalistă care nu mai are nevoie de nici o prezentare! În cei doi ani petrecuți în România, la CSM Lugoj, a fost una dintre cele mai bune jucătoare, cu o contribuție decisivă, pentru echipa din Banat, la câștigarea Cupei României și a Supercupei României (2023), dar și la calificarea în finala Cupei Challenge, din același an. Yelyzaveta Ruban eține dublă cetățenie, azeră și ucraineană și componentă a naționalei Azerbaijanului, participantă la turneul final al Campionatului European (2023). Pentru naționala Ucrainei a evoluat la nivel de juniori și tineret. În carieră, a mai jucat pentru cluburile Telekom Baku (Azerbaijan), Savino Del Bene Scandicci (Italia), Leningradka Sankt Petersburg (Rusia) și Bolu Bld. (Turcia).

Drussyla Costa (Brazilia, 27 de ani, 1.83 m), sosită la Blaj la începutul sezonului 2023/2024, este una dintre favoritele publicului blăjean. Drussyla Costa a fost componentă a naționalei Braziliei, alături de care a cucerit, în perioada 2017-2019, Campionatul Sud American (2017, 2019), World Grand Prix (2017) și International Cup (2017, 2019). Este campioană mondială U23, campioană pan-americană U18 și campioană sud-americană U17, U20 și U23.

Lidia-Paula Partnoi (România, 20 ani, 1.86 m), una dintre cele mai talentate tinere voleibaliste din România, a fost componentă de bază a tuturor naționalelor de juniori și tineret, cu prezențe în naționala României. În calitate de căpitan al echipei naționalei de tineret, a purtat drapelul României la deschiderea oficială a Festivalului Olimpic al Tineretului European FOTE 2022. Iman Isanović (Bosnia-Herzegovina, 24 ani, 1.88 m) a ajuns la Blaj la începutul acestui an din campionatul universitar american. Este componentă a naționalei Bosniei-Herțegovina, alături de care a participat la Campionatul European din 2023.

Isidora Kockarević (Serbia, 22 de ani, 1.85 m) a venit la Blaj la începutul sezonului trecut, după ce, în calitate de căpitan de echipă, a condus Jedinstvo Stara Pazova  la cucerirea primul titlu de campioană a Serbiei! Este campioană mondială cu naționala de tineret a Serbiei (2021).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Furtună de goluri pe „Cetate”: Unirea – CSU 3-0

Dan HENEGAR

Publicat

în

Furtună de goluri pe „Cetate”: Unirea – CSU 3-0 Un meci de luptă, aproape total lipsit până atunci de faze de poartă, a avut un final furtunos: CSM Unirea Alba Iulia adepășit cu 3-0 (0-0), sâmbătă seară, pe Stadionul „Cetate”, pe CS Universitar din Alba Iulia, în derby-ul local și județean din prima etapă a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea