Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj a cucerit eventul, pentru a doua oară în istorie! Stagiune de vis pentru echipa din “Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a realizat eventul național, câștigând Cupa României după ce s-a impus în finala de la Alexandria, cu CSM Târgoviște, scor 3-1 (25-19, 20-25, 25-18, 25-22), punând punct fericit unui sezon excelent.

Este pentru a doua oară în istoria clubului din “Mica Romă” când se cucerește dubla, titlul și cupa României, precedenta dată fiind în urmă cu doi ani. O stagiune de vis și o performanță de excepție pentru gruparea din Alba care a dominat întrecerea internă, confirmând că este cea mai valoroasă echipă din țară, cu un marș triumfal ce a pus la respect rivalele! Hegemonia fostei și actualei campioane s-a concretizat într-un sezon de pus în ramă pe plan intern, cupa și al 4-lea campionat adjudecat, la care se adaugă și disputarea finalei Cupei CEV (a doua finală continentală la rând, anul trecut fiind ultimul act al Ligii Campionilor).

*Gheorghe Rotar: „Cel mai bun an din istoria clubului”

Este cel mai bun an din istoria clubului și a județului Alba, în plan sportiv! Am luat campionatul, cupa, am realizat eventul, plus o finală europeană. Este aproape maximum pentru România ceea ce am realizat și ne dorim să continuăm la nivel de înaltă performanță„, a declarat primarul Gheorghe Rotar.

*Sergiu Ștefănescu: „Am demonstrat că suntem cea mai bună echipă din România”

Un an aproape perfect, dedicăm eventul tuturor celor care ne-au susținut în acest an. Volei Alba Blaj a demonstrat că este cea mai bună echipă din sportul românesc. Este al doilea event din istorie, trebuie să ne bucurăm de ce am realizat„, a spus Sergiu Ștefănescu, președintele Consiliului Director al CSM Volei Alba Blaj.

“Mândria Albei” și-a trecut în palmares al doilea event, dar și a doua Cupă a României, după ce sezonul anterior CSM București a reușit eventul național. Fără Kitipova și Karakasheva – plecate la naționala Bulgariei după semifinala cu CSM București (3-1, marți), fetele lui Darko Zakoc au condus cu 1-0 la seturi, însă oponentele au echilibrat reușind să egaleze, meciul fiind unul în care combatantele și-au împărțit perioadele de dominare, blocajul fiind arma câștigătoare a învingătoarei. Ioana Baciu a adunat 24 de puncte, de partea cealaltă remarcându-se Sara Klisura – cu 26 de puncte.

Volei Alba Blaj: Aleksandra Cirovic – Ioana Baciu, Sonja Newcombe, Nneka Onyejekwe, Ana Lazarevic, Nada Ninkovic, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Viktoria Delros (libero), Maja Aleksic, Ramona Rus. Antrenor Darko Zakoč


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea