Rămâi conectat

Actualitate

Virgil NARIŢA: RMGC-ul între promisiuni şi fapte

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Odată cu venirea investitorului speranţa celor mulţi a fost continuarea mineritului şi preluarea din  mers a firmei de stat, bunăstare pentru comunitate, locuri de muncă stabile şi bine plătite, construirea unei localităţi noi, respectarea întocmai a legislaţiei româneşti, europene, a normelor de mediu precum şi a voinţei majorităţii comunităţii din Roşia Montană şi Munţii Apuseni, toate stabilite prin înţelegeri.
După 14 ani realitatea de la Roşia Montană este una discutabilă, nu se ştie dacă RMGC nu vrea sau nu poate să dezvolte acest proiect, concluzia o trage fiecare, noi spunem următoarele:
– nici vorbă de preluarea minei de stat (închisă peste noapte în 2006)
– nici vorbă de negociere, strămutare şi relocare într-o singură etapă
– nici vorbă să se respecte perimetrul protecţie şi exploatare conform hotărârii consiliului local pentru PUG 2002
– nici vorbă de bunăstare, locuri de muncă stabile şi bine plătite (în cea mai mare parte salariul minim pe economie, angajat pe 4-6 luni)
– nerespectarea protocolului şi înţelegerii între companie şi autorităţile locale, între companie şi comunitate
Nu avem nevoie de reclame, sponsor cu dedicaţie, să ne umilim pentru un loc de muncă şi să acceptăm orice neavenit, mercenar şi nespecialist, care să ne spună cum să trăim, cum să facem minerit, cum să ne pierdem identitatea şi făcând în continuare promisiuni populiste şi fără acoperire, neavând la bază soluţia specialistului.
Noi credem că acest proiect trebuie reanalizat şi adaptat conjuncturii actuale, specialiştii în domeniul tehnic şi economic să-şi spună părerea, autorităţile să ia hotărârea care să ţină cont de părerea comunităţii.
Liniştea şi bucuria sărbătorilor de iarnă să vă dea înţelepciunea, puterea şi speranţa unui an nou mai bun şi cum îl doriţi.

Virgil NARIŢA, preşedinte „Barajul Apuseni”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea