Virgil Musta: ,,Nu vom avea sărbători de iarnă și nu cred că putem sărbători o situație în care multă lume e bolnavă sau moare”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, trage un semnal de alarmă, după numărul mare de cazuri noi anunțate ultima perioadă la noi în țară, spunând că nu ne putem face planuri de Crăciun în acest an, din cauza situației devastatoare a pandemiei la noi.

“Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, și nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă. Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi inchise și toate evenimentele restricționate”, a declarat Virgil Musta, la Digi 24.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Medicul s-a arătat dezamăgit de faptul că oamenii nu au înșeles încă pericolul la care se expun atunci când nu respectă regulile.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Suntem necăjiți, că, din păcate, mai sunt și oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile, chiar dacă suntem într-o situație așa dificilă. Această roată care se rostogolește peste noi, nu poate fi stopată dacă nu suntem responsabili și dacă nu respectăm regulile cu strictețe. Încă am speranța pentru că trebuie să luptăm împreună, să câștigăm acest război foarte dificil și din păcate vedem mai multe dificultîți decât ne-am fi așteptat”, a mai spus Musta.

Secretarul de stat Raed Arafat a avut un mesaj similar, duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

El a precizat că sărbătorile de iarnă trebuie adaptate acestei perioade, fiind imposibil ca oamenii să se comporte ca și cum nu ar exista acest virus.

„Sărbătorile de iarnă ar trebui să fie adaptate acestui virus. Ştiu că atunci din nou vom avea foarte mulţi oameni care vor să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca şi cum nu ar fi fost virusul şi nu este nicio problemă. Din păcate, acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modul în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranţa că la anul să putem într-adevăr să revenim cât mai aproape de viaţa normală”, a explicat Arafat.

Acesta a precizat că nu crede că vaccinare va putea începe mai devreme de februarie – martie 2021, în cazul în care vaccinul va începe să fie distribuit până la sfârşitul anului.

Sursa: stirileprotv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419