Rămâi conectat

Curier Județean

VINERI| Seară de teatru la Alba Iulia: Grupul Skepsis prezintă primul spectacol din acest an – ”Nepoata– Soţie”, la Casa de Cultură a Studenților

Alexandra Mates

Publicat

în

AFIS(1)Vineri, 27 ianuarie 2017, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia începe un nou an cu Skepsis. Compania de teatru va prezenta primul spectacol din 2017  “Nepoata-Soţie” –  un spectacol din repertoriul grupului care surprinde caracteristicile de bază ale teatrului absurd ionescian.

Bazat pe piesa de teatru „Nepoata-Soţie”, de Eugene Ionesco, părintele absurdului, spectacolul propune pasaje interactive, un joc energic punctat de creativitate, entuziasm şi elemente de improvizaţie… cu skepsis. Rând pe rând, o serie de personaje colorate vor încerca să dezlege o situaţie aparent imposibilă, argumentând şi luptând, comic, ironic, trăznit. Însă dincolo de absurdul formei, teatrul lui Ionesco reuşeşte să evidenţieze o consitenţă a fondului. Putem spune că absurdul limbajului descifrează un mesaj ascuns care dezvăluie ceva esenţial legat de firea umană, de societatea pe care o dezvoltăm prin relaţiile noastre şi în care, de multe ori, conexiunea sufletească cu celălalt dispare sufocată de lupta pentru putere, prestigiu. Omul lucid nu poate face nimic, dreptatea devine nedreptate prin aplicare unor legi strâmbe sau contracte absurde.
Spectacolul marchează dubutul proiectului „Stagiunea cu Skepsis 2017”, un proiect  prin care Grupul Skepsis îşi propune să ofere albaiulienilor, lunar, o serie de spectacole de sală, dar şi în aer liber.

Biletele (5 lei – preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari; 10 lei preţ întreg pentru adulţi) se pot achiziţiona la secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor începând cu miercuri, 25 Ianuarie, de la ora 12:00. Încasările sunt direcţionate spre îmbunătăţirea şi reeditarea proiectului în viitor.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mai multe localități din județul Alba vor avea apă potabilă cu „porția”. Zonele afectate

Bera Larisa

Publicat

în

Mai multe localități din județul Alba vor avea apă potabilă cu „porția”. Zonele afectate Luni, 1 iulie 2024, SC APA CTTA SA Alba a anunțat programul de raționalizare al apei potabile, din cauza caniculei și implicit al consumului mare de apă. Zonele afectate sunt Unirea, Noșlac, Câlnic, Gârbova, Cricău, Tibru și Craiva. Citește și:  SC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea