Rămâi conectat

Curier Județean

VINERI: Oştile lui Decebal şi Traian se vor înfrunta în Cetatea Alba Iuliei

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Garda Romană de la Apulum şi Lupii de Fier ai Apoulonului vor recrea atmosfera celor două războaie daco-romane din 101-102; 105-106

Vineri, 30 august 2013, de la ora 19.00 pe platoul din faţa Porţii a IV-a va avea loc ultima reprezentaţie din acest sezon a Gărzii Romane de la Apulum. Aşa cum ne-au obişnuit în fiecare zi de vineri din lunile iulie şi august, reenactorii albaiulieni care compun faimoasa Legiune a XIII-a Gemina de la Alba Iulia vor fi însoţiţi şi de voluntarii viitoarei trupe de daci – Lupii de Fier ai Apoulonului.

Amintim că, timp de două luni, pe parcursul a şapte reprezentaţii, un public din ce în ce mai numeros s-a delectat cu un spectacol în care au fost puse în scenă diferite momente din istoria antică a românilor. Totul a fost gândit ca un mod inedit de reconstituire istorică a acestor momente, în care accentul s-a pus bineînţeles pe istoria locală, mai exact pe patrimoniului antic al municipiului Alba Iulia. De asemenea, merită subliniat faptul că niciunul dintre cele şapte spectacole nu s-a repetat. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul ultimei reprezentaţii de vinerea această, una specială, în care reenactorii vor încerca să  recreeze atmosfera celor două războaie daco-romane (101-102; 105-106), conduse de Decebal şi Traian.

Amintim că acest proiect de succes a fost posibil cu sprijinul Societăţii de Transport Public Alba Iulia, Primăriei Municipiului Alba Iulia, Consiliului Judeţean Alba, Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi Asociaţiei Culturale Apulum Reenactment.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea