Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vineri, o nouă preselecție pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Alba Iulia și alte 13 orașe, în competiție

Dragoş Suciu

Publicat

în

Alba Iulia și alte 13 orașe, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș au intrat în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Cetatea Alba Iulia aerian CIOrganizatorul principal al competiției, Ministerul Culturii, va anunța, vineri, lista scurtă a orașelor preselectate pentru obținerea acestui titlu, potrivit unui comunicat de presă.

Evenimentul în care se va anunța lista scurtă va avea loc la sediul Bibliotecii Naționale a României, de la ora 12.00, în prezența ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, a președintelui juriului de experți care evaluează candidaturile orașelor și a reprezentantului Comisiei Europene.

O nouă etapă decisivă a competiției Capitală Europeană a Culturii 2021 s-a derulat în perioada 7 — 10 decembrie, prin audierea de către experții Comisiei Europene a celor 14 candidați înscriși în cursa pentru obținerea acestui titlu. Conform instrucțiunilor primite din partea instituțiilor europene, audierile orașelor nu au fost deschise publicului.

Preselecția se realizează de către o comisie de 12 experți dintre care 10 din partea Uniunii EuropeneTimp de 45 de minute fiecare oraș va prezenta conceptul și dosarul de candidatura, iar alte 45 de minute sunt rezervate întrebărilor din partea experților. 

Juriul european va invita orașele preselectate să-și revizuiască și să-și completeze candidaturile pentru etapa de selecție, preconizată a se desfășura în perioada august — septembrie 2016.

Citește și Alba Iulia, oficial în competiția pentru Capitală Europeană a Culturii în 2021. Ce șanse are, neoficial…

Citește și Alba Iulia, inima Europei; Cetatea Alba Carolina, scena evenimentelor de calitate. De ce merită orașul nostru titlul de Capitală Culturală Europeană


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea