Rămâi conectat

Ştirea zilei

VINERI: Eveniment omagial în Apuseni, in memoriam Paul Pop-Osz-Puk, pilotul militar prăbușit cu MIG-ul în urmă cu 28 de ani pe Curcubata Mică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 21 septembrie 2018, în inima Apusenilor va avea loc un moment omagial in memoriam Paul Pop- Osz-Puk, pilotul militar prăbușit cu MIG-ul în urmă cu 28 de ani pe Curcubata Mică.

Localnici, rude, prieteni sau foști colegi sunt așteptați vineri, începând cu ora 11.00, în centrul comunei Arieșeni pentru a aduce un pios omagiu celui ce a fost Paul Osz-Puk și a sfinți crucea de la mormântul de pe Curcubata Mică.

Acolo, pe plaiurile strămoșești ale lui Avram Iancu, își doarme somnul de veci cel ce a fost Paul Pop-Osz-Puk, pilot militar din Escadrila a II-a Regimentul 93 Aviație Vânătoare Giarmata – Timișoara.

Acum 28 de ani, în fatidica zi de 31 iulie 1990, din văzduhurile cerului (12.000 m), om și metal s-au contopit pe veci cu pământul Apusenilor.

Programul va cuprinde și o donație de carte cu tematică aeronautică, la Școala generală din localitate.

Evenimentul este cu atât mai special cu cât epava MIG-ulului este încă îngropată  în pământ cu pilotul lui cu tot, iar turboreactorul avionului poate fi văzut la suprafața solului.

Vor fi prezenți pe Curcubata Mică soția și fiul pilotului care vor ajunge pentru prima dată la mormântul din Apuseni și piloții militari care au avut o oarecare legătură cu evenimentul.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea