VINERI: Eveniment omagial în Apuseni, in memoriam Paul Pop-Osz-Puk, pilotul militar prăbușit cu MIG-ul în urmă cu 28 de ani pe Curcubata Mică

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Vineri, 21 septembrie 2018, în inima Apusenilor va avea loc un moment omagial in memoriam Paul Pop- Osz-Puk, pilotul militar prăbușit cu MIG-ul în urmă cu 28 de ani pe Curcubata Mică.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Localnici, rude, prieteni sau foști colegi sunt așteptați vineri, începând cu ora 11.00, în centrul comunei Arieșeni pentru a aduce un pios omagiu celui ce a fost Paul Osz-Puk și a sfinți crucea de la mormântul de pe Curcubata Mică.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Acolo, pe plaiurile strămoșești ale lui Avram Iancu, își doarme somnul de veci cel ce a fost Paul Pop-Osz-Puk, pilot militar din Escadrila a II-a Regimentul 93 Aviație Vânătoare Giarmata – Timișoara.

Acum 28 de ani, în fatidica zi de 31 iulie 1990, din văzduhurile cerului (12.000 m), om și metal s-au contopit pe veci cu pământul Apusenilor.

Programul va cuprinde și o donație de carte cu tematică aeronautică, la Școala generală din localitate.

Evenimentul este cu atât mai special cu cât epava MIG-ulului este încă îngropată  în pământ cu pilotul lui cu tot, iar turboreactorul avionului poate fi văzut la suprafața solului.

Vor fi prezenți pe Curcubata Mică soția și fiul pilotului care vor ajunge pentru prima dată la mormântul din Apuseni și piloții militari care au avut o oarecare legătură cu evenimentul.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419