Rămâi conectat

Politică Administrație

Vineri, 28 iunie, ședință ordinară a Consiliului Local Cugir. Vezi ordinea de zi

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a fost convocat pentru vineri, 28 iunie 2013, în ședință ordinară având pe ordinea de zi 11 puncte.

Printre dezbaterile de pe agenda de mâine se vor afla probleme precum: aprobarea accesului public la investiția finanțată FEADR, acesibilizarea fondului forestier și protecția mediului prin construirea infrastructurii de transport la Ocolul Silvic Sâpcea RA.

În același cadru va fi abordat proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea documentației de avizare a lucrarilor de investiții pentru obiectivul „Atelier scoala” la Colegiul Tehnic ,,ID Lăzărescu”. O problemă de interes local va fi cea legată de aprobarea repartizării unei locuințe ANL d-lui. doctor Bornah Prabir, medic chirurg la Spitalul Orășenesc Cugir.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prezentăm mai jos proiectul ordinii de zi, așa cum a fost propus de administrația locală:

 I.

1. Încetarea aplicabilității HCL nr. 75/2013 și acordul pentru asocierea orașului cugir cu Asociația PRO SPORT Cugir și Sindicatul SC Cugir SA la înființarea Clubului de Fotbal „Metalurgistul” Cugir
2. Aprobarea cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice pe luna nai 2013.
3. Aprobarea raportului de activitate și a vărsămintelor la bugetul local ale Ocolului Silvic „Sâpcea” Cugir RA.
4. Aprobarea accesului public la investiția finanțată FEADR „Accesibilizarea fondului forestier și protecția mediului prion construirea infrastructurii de transport la Ocolul Silvic Sâpcea Cugir RA”.
5. Aprobarea includerii în inventarul domeniului public al orașului Cugir a opt noi mijloace fixe executate de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală în anul 2012.
6. Aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul Atelier școală de la Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu”
7. Aprobarea radierii din domeniul public al orașului Cugir și din Contractul de administrare a pieței nr. 4999/2011 a imobilului WC public Piața de Sus.
8. Aprobarea listei privind ordinea de prioritate în soluționare cererilor de locuințe pentru tineri în anul 2013
9. Aprobarea repartizării unei locuințe ANL d-lui. doctor Bornah Prabir
10. Aprobarea modificării Actului Constitutiv și a Statutului Asociației Club Sportiv „Tenis Alba – Cugir”
11. Însușirea documentației topografice ,,Parcelere teren aferent ,,Pepeniera” și parcelarea imobilului înscris în Cf nr. 73099 Cugir.

II.

• Informare Oficiului Contencios privin soluționarea cauzelor în care este parte Consiliul Local Cugir, aflate pe rolul instanțelor de judecată.

III.

• Probleme diverse.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Prima întâlnire a noii conduceri a OFL Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Noua președintă intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate

Publicat

în

În cursul săptămânii trecute a avut loc prima întâlnire a noii conduceri a Organizației Femeilor Liberale Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Alina Hărăguș, noul președinte al organizației, a avut plăcerea de a interacționa cu membrele OFL Alba într-un cadru deschis și prietenos, alegând astfel să promoveze interacțiunea, relaționarea și cunoașterea între noii și vechii membri ai organizației și, de asemenea, să susțină prin organizarea acestor întâlniri și antreprenorii locali.

Printre invitații participanți la eveniment s-au numărat domnul Ion Dumitrel (președinte PNL Alba), domnul Marius Hațegan (secretar general PNL Alba), domnul Nicolae Albu (vicepreședinte PNL Alba), domnul Alexandru Pereș și doamna Rodica Andronescu (președinte de onoare al organizației). Doamnele Cornelia Baba și Alina Breaz au fost desemnate secretar general, respectiv secretar general adjunct ale OFL Alba.

Au fost discutate propuneri de proiecte și acțiuni care urmează să fie implementate pe teritoriul întregului județ în domeniile antreprenorial, social, educațional și medical și s-a stabilit pentru perioada imediat următoare desemnarea de coordonatorii zonali care, în primă instanță, vor avea un rol semnificativ în strângerea datelor din teren. Sub noua conducere, Organizația Femeilor Liberale Alba își propune să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor din județ prin prisma unor acțiuni și proiecte cu impact asupra dezvoltării personale și profesionale a celor cu care interacționează. Astfel, au fost gândite, structurate și propuse acțiuni de informare, promovare, sprijin și dezvoltare a antreprenoriatului feminin, organizarea unor campanii de informare și conștientizare a abuzului, organizarea unor workshop-uri și conferințe pentru creșterea calității vieții și a vieții de familie, etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alina Hărăguș menționează că își dorește ca organizația să reprezinte cu adevărat interesele comunității și să promoveze transparența, verticalitatea și sistemul meritocrat, promovând întotdeauna interesul public în detrimentul interesului individual. Noua președintă a Organizației Femeilor Liberale Alba intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate. Mai mult, încurajează activ adeziunea acelor membre valoroase ale comunității la OFL pentru ca, împreună, să transforme binele în normalitate.

Pentru termen lung, se dorește ca nucleul nou format în cadrul Organizației Femeilor Liberale Alba să vizeze rezolvarea problemelor reale cu care comunitatea se confruntă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

Publicat

în

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

În ultimele luni mai mulți cetățeni, în special din zona munților Apuseni, au semnalat o problemă cu care se confruntă. Urmare a publicării în Monitorul Oficial a ordinului ANRE 17/2022, printre documentele necesare a fi depuse odată cu cererea de aviz tehnic de racordare (ATR) s-a introdus ca document obligatoriu și extrasul de carte funciară.

Acest lucru a blocat practic majoritatea solicitărilor venite din zona munților Apuseni, dar și din alte zone ale județului Alba unde proprietarii terenurilor nu au reușit intăbularea acestora până în prezent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a veni în sprijinul a mii de familii aflate în această situație m-am adresat ANRE unde am semnalat blocajul apărut, legislația fiind corectată prin ordinul ANRE 81/2022.

Ii indemn pe această cale pe toți cetățenii care s-au confruntat cu această problemă să se adreseze din nou operatorului de distribuție DEER în vederea soluționării favorabile a cererilor lor.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Publicat

în

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.

Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:

1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.

Elit - Gustul Desăvârșit

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:

1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.

Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare