Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Vin de casă din must de la Jidvei. În cât timp de la achiziția mustului se poate bea primul pahar de vin

Ioana Oprean

Publicat

în

vinÎn gospodărie este dificil să realizezi un must de calitate care mai apoi să îți asigure obținerea unui vin cu proprietăți organoleptice deosebite. Tocmai de aceea, pentru a obține un vin de o calitate superioară, Cramele Jidvei le propun pasionaților de vinuri făcute în casă să achiziționeze direct de la cramă mustul pe care să-l transforme apoi în vin în propria gospodărie.

Prețul pentru un kilogram de must este de 4 lei, iar la achiziționarea a minimum 100 de kilograme, transportul este asigurat de compania Jidvei.

Cu must de Jidvei, vinul se limpezește mult mai repede

”Dacă se face mustul acasă – cu toate bătăile de cap legate de achiziția strugurilor, de depozitarea lor, apoi de zdrobire și, din nou, depozitarea resturilor, cantitatea de drojdie pe este mult mai mare, pentru că lumea nu face deburbarea (limpezirea – n.r) mustului și nu poți trage vinul imediat după ce a fermentat întrucât depozitul de drojdie nu apucă să sedimenteze. Mustul cumpărat de la Jidvei este curat, foarte puțin încărcat cu resturi (pielițe, semințe de struguri sau pământ – n.r), tocmai de aceea limpezirea vinului are loc mult mai rapid. Ca diferență, volumul de drojdie rezultat din mustul de la Jidvei este de doar 10% din volumul de drojdie pe care îl obții în mod normal de la mustul rezultat prin zdrobirea strugurilor în gospodărie”, explică Marius Vasiu, tehnolog în cadrul Cramelor Jidvei.

La două luni de la achiziția mustului se poate bea primul pahar de vin

Dacă în cazul vinului produs din struguri în propria gospodărie, atât procesul de fermentație, cât și cel de limpezire durează mai mult timp, în cazul vinului produs din must de la Jidvei, la numai două luni de la cumpărarea mustului poți savura primul pahar de vin făcut în casă.

“Dacă sunt respectați toți pașii tehnologici tradiționali, recomandați și de specialiștii noștri, la două-trei săptămâni după ce s-a terminat fermentația și a fost tras vinul de pe drojdie, se poate bea fără probleme primul pahar de vin. Ca perioadă de timp, de la achiziția mustului și până când poți consuma primul pahar de vin trec cam două luni, adică, așa cum este programat culesul strugurilor în această toamnă, vorbim de sfârșitul lunii noiembrie. Cam în această perioadă, toți cei care cumpără must de la Jidvei au certitudinea că vinul lor s-a limpezit și se pot bucura de un vin de casă de cea mai bună calitate, cu un gust deosebit, produs natural din struguri 100% românești”, dă asigurări specialistul de la Jidvei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

17 noiembrie, ziua mondială a copiilor născuți prematur: Câte milioane de copii se nasc anual înainte de termen

Ioana Oprean

Publicat

în

17 noiembrie, ziua mondială a copiilor născuți prematur: Câte milioane de copii se nasc anual înainte de termen Anual, în lume, se nasc aproximativ 140 de milioane de copii. 30 de milioane dintre ei necesită îngrijire specială. La nivel mondial, se estimează că 15 milioane de copii se nasc prematur anual – 10% din toți […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată

Ioana Oprean

Publicat

în

17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată An de an, la data de 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Studenților, încă din 1941. Ziua de 17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua internaţională a studenţilor în anul 1941 de către Consiliul […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

16 noiembrie: 173 de ani de la moartea lui Nicolae Bălcescu. Scurta, dar intensa viață a revoluționarului pașoptist

Ioana Oprean

Publicat

în

16 noiembrie: 173 de ani de la moartea lui Nicolae Bălcescu. Scurta, dar intensa viață a revoluționarului pașoptist Potrivit documentelor, Nicolae Bălcescu s-a născut la București, în mahalaua Boteanu pe 29 iunie 1819. Era al patrulea din cei cinci copii ai Zincăi Bălcescu. Prima educație a primit-o în cadrul familiei, de la un arhimandrit grec, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea