Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Vin de casă din must de la Jidvei. În cât timp de la achiziția mustului se poate bea primul pahar de vin

Ioana Oprean

Publicat

în

vinÎn gospodărie este dificil să realizezi un must de calitate care mai apoi să îți asigure obținerea unui vin cu proprietăți organoleptice deosebite. Tocmai de aceea, pentru a obține un vin de o calitate superioară, Cramele Jidvei le propun pasionaților de vinuri făcute în casă să achiziționeze direct de la cramă mustul pe care să-l transforme apoi în vin în propria gospodărie.

Prețul pentru un kilogram de must este de 4 lei, iar la achiziționarea a minimum 100 de kilograme, transportul este asigurat de compania Jidvei.

Apulum Agraria 2025

Cu must de Jidvei, vinul se limpezește mult mai repede

”Dacă se face mustul acasă – cu toate bătăile de cap legate de achiziția strugurilor, de depozitarea lor, apoi de zdrobire și, din nou, depozitarea resturilor, cantitatea de drojdie pe este mult mai mare, pentru că lumea nu face deburbarea (limpezirea – n.r) mustului și nu poți trage vinul imediat după ce a fermentat întrucât depozitul de drojdie nu apucă să sedimenteze. Mustul cumpărat de la Jidvei este curat, foarte puțin încărcat cu resturi (pielițe, semințe de struguri sau pământ – n.r), tocmai de aceea limpezirea vinului are loc mult mai rapid. Ca diferență, volumul de drojdie rezultat din mustul de la Jidvei este de doar 10% din volumul de drojdie pe care îl obții în mod normal de la mustul rezultat prin zdrobirea strugurilor în gospodărie”, explică Marius Vasiu, tehnolog în cadrul Cramelor Jidvei.

La două luni de la achiziția mustului se poate bea primul pahar de vin

Dacă în cazul vinului produs din struguri în propria gospodărie, atât procesul de fermentație, cât și cel de limpezire durează mai mult timp, în cazul vinului produs din must de la Jidvei, la numai două luni de la cumpărarea mustului poți savura primul pahar de vin făcut în casă.

“Dacă sunt respectați toți pașii tehnologici tradiționali, recomandați și de specialiștii noștri, la două-trei săptămâni după ce s-a terminat fermentația și a fost tras vinul de pe drojdie, se poate bea fără probleme primul pahar de vin. Ca perioadă de timp, de la achiziția mustului și până când poți consuma primul pahar de vin trec cam două luni, adică, așa cum este programat culesul strugurilor în această toamnă, vorbim de sfârșitul lunii noiembrie. Cam în această perioadă, toți cei care cumpără must de la Jidvei au certitudinea că vinul lor s-a limpezit și se pot bucura de un vin de casă de cea mai bună calitate, cu un gust deosebit, produs natural din struguri 100% românești”, dă asigurări specialistul de la Jidvei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

5 septembrie 1940: România devenea stat legionar. Abdicarea regelui Carol al II-lea duce la instaurarea dictaturii lui Ion Antonescu

Ioana Oprean

Publicat

în

5 septembrie 1940: România devenea stat legionar. Abdicarea regelui Carol al II-lea duce la instaurarea dictaturii lui Ion Antonescu În septembrie 1940, Romania a fost declarată stat naţional legionar. Abdicarea regelui Carol al II -lea şi instaurarea dictaturii lui Ion Antonescu au fost rezultatele unei catastrofe naţionale. Pe 28 iunie 1940, România a cedat Basarabia […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

5 septembrie, Ziua Internațională a Carității: „Dacă nu poţi să hrăneşti o sută de oameni, atunci hrăneşte unul singur”

Unirea Ziarul

Publicat

în

5 septembrie, Ziua Internaționala a Carității: „Dacă nu poţi să hrăneşti o sută de oameni, atunci hrăneşte unul singur” Acţiunile de caritate contribuie la promovarea dialogului, a solidarităţii şi înţelegerii reciproce între oameni, în situaţia în care sărăcia persistă în toate ţările lumii, indiferent de situaţia lor economică, socială şi culturală, mai ales în ţările […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Luna SEPTEMBRIE sau RĂPCIUNE, prima lună a toamnei: Anotimpul roadelor, începutul anului nou bisericesc și echinocțiul de toamnă

Ioana Oprean

Publicat

în

Luna SEPTEMBRIE sau RĂPCIUNE, prima lună a toamnei: Anotimpul roadelor, începutul anului nou bisericesc și echinocțiul de toamnă Luna septembrie, cunoscută popular sub denumirea de “Răpciune”, este cea mai importantă lună pentru cei care au trudit pământul, acum fiind culese roadele muncii de peste an. În prima zi de toamnă începe Anul Nou bisericesc şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea